V novém týdnu nás čekají normální teploty pro začátek února. Ráno bude mrznout, během dne naměříme jen slabě nad bodem mrazu. Srážek bude zřejmě jen málo. Nad střední Evropou se bude udržovat tlaková výše, jejíž vliv ale bude v průběhu týdne slábnout.... Více >>
Včera tady po celý den,dnes to jede v podobném stylu,jen to dnešní ráno bylo díky jasnu o cca 6 stupňů chladnější.Na Šumavě třetí noc po sobě klesly teploty k -20 stupňům.Nejchladněji bylo v údolí Březníku poblíž Modravy (-21,7).
Jako od pátku do neděle, počasí tady vysoko nad očekáváním. Naštěstí oblačnosti bylo jen částečně v sobotu odpoledne a v noci na neděli. Teploty dost nad předpovědi. A taky hodně. Vzhledem k dnešnímu celonočnímu vyjasnění, jsem zaznamenal nejnižší teplotu probíhající zimy (-7,1°C), v mrazovce na okraji města. Takže se muselo počkat až na únor, aby to kleslo v minimu těsně pod -7°C. Ve městě to ani nedosáhlo na minimum zimy. Těsně pod -5°C. Zima úplně o ničem. Aktuálně zatím okolo +4°C, samozřejmě mimo předpovědi
Prozatímní únorová minima tady.. 1.2 -9,6°C 2.2. -8,7°C 3.2. -10,0°C 4.2. -11,3°C Maxima po všechny dny +3/+4°C. Prozatímní průměrná teplota za únor -5,5°C Zatím slušný..
tu denní průměry i přes dost vysoká maxima nad 5° hluboko pod nulou. teď je mlžno a lehce nad -5, průměr minim při takovýmhle bude razantně nižší než v lednu a průměr měsíce taky, i když maxima jsou nadprůměrná
ostatně si vedu vlastní tabulky s barevnými rozlišováky a nějakými extra daty navíc, za pomocí stanic na WU, tak jsem zvědavej jak se mi vybarví únor
My jsme tu dnes měli minimum -6,0 °C, což je o desetinu méně než dosavadní nejnižší minimum této zimy. Ale myslím, že celková nejnižší teplota zimy nakonec bude ještě nižší.
palma Ráno jsem jen tak zběžně kouknul na Nory a taky čistá nula, jak přes kopírák ráno mráz a odpoledne do plusu až někam k 13. únoru. Dál je to už spíš věštba z křišťálové koule.
ludvicek Změna je zatím ta, že predikce prodloužily blokaci Atlantiku až do 28.1. cca...to už je trošku fuj fuj,.. z druhé strany, kdyby byl západní profuk, tak jsme někde na +10 ke konci února, a to bych taky nechtěl ( někdo třeba jo) ..
palma Ono by to bylo asi spíš +15°C, jak jsme se mohli přesvědčit při profuku koncem ledna. No, ve hře vadí nevadí jsem klidně pro těch +10°C, stejně se bude lámat chleba až začátkem dubna a do té doby tady rozkvete kde co.
Teplota nešla v noci vůbec pod nulu a venku se to malinko zabělalo, srážek do 1 mm. První srážky v únoru, velká událost Celá republika je pěkně obklíčená srážkama, jen ten klín na SV to kazí
Pavell No ja musím potvrdit Leknínova data. V noci na dnešek teplota nešla pod nulu, přes den se dostala až na krásných 4,3°C. A pod nulu se dostala až nyní k večerním hodinám. Zasněženo po ráno bylo Rožnovsko, k nám už to nic nepustilo. Takové SV proudění stojí za nic.