Diskuse o počasí Před námi je týden s nadprůměrnými teplotami, v jeho závěru s příchodem února klesnou
Lucina
Jj, včerejší křivka teplot byla při větru pecka, po ránu +8 a tak celý den, maximálka +11,5. Jiné oblasti byly podstatně chladnější a pak jim to na chvilku vyletělo na horu a taky to vypadalo jaké tam mají teplo, jenže tady jedeme vyšší teploty furt, dnes ráno tmin +7,4 a čekám kolik zaprší, ale nebude to žádná výhra. V lednu mám max denní úhrn srážek 5 mm.
Ten sníh na týden ve Zlíně vypadá fakt jako zbožné přání v kontextu zatímního průběhu této zimy, u mně nějaký sníh týden byl, ale spíš už z toho trčela tráva a na sluníčku to rychlo odtávalo. Ale modleme se, třeba nás vyšší moc vyslyší (nejsem jehovista
)
už hezky lije a bude celý den. teploty i atmosféra podzimní, občas se to profoukne a na 5 mikrosekund se prudce oteplí než to zase spadne na listopadové teploty.
U nás včera odpoledne polojasno a až 9,4 °C, dnes dopoledne tu občas pršelo, intenzita různá od velmi slabé po středně silnou, ale dalo to jen 0,8 mm srážek. Teď už neprší, ale máme pořád zataženo, i tak je teplota už 10,2 °C, takže máme ještě tepleji než včera. Tak aspoň takhle, tohle je lepší než ta inverze. Ale když už tedy pravá zima nechce přijít, bylo by super, kdyby přišlo rovnou jaro. To si ale ještě budeme muset počkat.
Vždycky si na něco budeme stěžovat,někteří mají chladno,vesměs zataženo a bezvětří,druzí větrno a z toho plynoucí vyšší teploty s častým ,které i já můžu občas vyfotit,ale fakt je ten,že za posledních skoro 14dní je v Kopistech u Mostu délka slunečního svitu 2,5 hodiny.Přes 11 stupňů jsme tu prakticky měli na samotném začátku listopadu a typické zimní TN,které umí udělat divočinu i tady,nějak nechodí,což je zas na druhou stranu dobře.A když zimní projevy (sníh,námraza,LD),tak díky teplotní inverzi.
Letos tradice SZ. Velmi vzácné posunutí deště sem vyšlo. Hezky prší.
Lerak2
Tak psal jsem posledních 14 dní, ono ani těch 25 hodin prakticky už za celý měsíc není žádná sluneční hitparáda,to dají v lednu necelé tři jasné dny,lednový průměr pro ČR bude jednou takový (loni to bylo dokonce 72 hodin v rámci ČR) Z toho tria mají za leden zatím nejvíc Kuchařovice a ne Kopisty,které hodně propadají i za poslední 3 měsíční období
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.