Aldy1977 Záleží severovýchod čeho - udáváme Čech. Nikoliv Slezska nebo Moravy. Tam bude srážek méně a třeba na východě Slezska se také v noci rychle oteplí.
JUGOCV Působí, ale problém je v tom, že to déšť umyje a odplaví, takže potom za chvíli to zase zmrzne.
No koukám ICON DE pokračuje v těch 11mm, tak uvidíme co a jak bude. Jo ten severovýchod Čech je zajímavý, takové Svitavsko bude asi slušný mazec, nicméně i taková Hradecko a okolí bude mazec.
Ve sněhu určitě celá nikde neprojde. Teploty ve výšce budou vysoké, není to nic hraničního. Při 4 °C sníh prostě roztaje, to je jistota: https://www.in-pocasi.cz/model/?l=temperature-850h.... Navíc v severovýchodní polovině území srážky zůstanou docela dlouho a teploty kolem bodu mrazu také. Na jihozápadě by mohl být celkem klid, ale jinde bohužel ne. Hlavně ten severovýchod bude mít mrznoucích srážek dost. Nejhorší to bude večer.
No u nas to vypada skorej na zmrznuty dazd, ale urcite i ten bude namrzat. Teplota aj cez den nepresahne 0°C. Som zvedavy ale na pondelok. V noci moze byt vdaka J vetru stale teplotne okolo 10-12°C.
V těch 1500 mnm je to asi co se týče skupenství celkem jednoduché, že? Cokoliv nad 0st je déšť. Pak už je jen otázka, zda cestou na zem k nám do 300 mnm stihne zmrznout nebo zmrzne až na zemi. Naštěstí nikam autem nemusím.
icon teď přidal sněhu i mrzáku. spadlo by to přesně 50/50: 8cm sněhu a pak 7-8mm ledovky s tím, že pod nulou nebo hodně u ní bude až skoro do poledne pondělí
Na ten zítřek jsem zvědavý. Podle iconu de zde bude sněžení pouze velice slabé a nejvíc srážek má pak spadnout v dešti, tak snad pak bude rychlý profuk.
Já měl -7,5 zatím rekord této zimy. A ještě pěkný východ ale už je hodně oblačnosti. Ledový den včera nic bylo +1, dnes ho tam mám ve výhledu zase. Výhled srážek na dnešek 2,5 mm, 2 cm sněhu. Nějaké srážky 10 dní za sebou, tak uvidíme