Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mlhy nebo nízká oblačnost, později se východu začne částečně rozpouštět

Diskuse o počasí Zejména na jihozápadě Čech a severu Jeseníků v novém týdnu i trvalé sněžení, teploty budou průměrné

7957
# 15.12.2024, 09:37

Tady včera cca 4 hodiny svítilo :slunce: a bylo příjemně, opět bez větru a teploty až 4°C. K večeru včera zataženo a začalo foukat. V noci velmi slabé neměřitelné srážky, déšť+sníh. No a po ránu je teď necelých 5°C a částečně protrhaná oblačnost, beze srážek

176
# 15.12.2024, 09:41

palma
;-)

ecak
GFS ansámbly
icon
487
# 15.12.2024, 10:14

No, já jsem teda nemyslel až tak Vánoční svátky, ty už se tak nějak ustalují u jednotlivých modelů +-2 stupně, ale co den sem někdo dává jak na konci předpovědního období je výhled do mrazů (naposled včera) a v 90% asi tak, to dává vždy GFS, už jsem to tu rozebítal, minulý rok to bylo 36x a vyšlo mu to 2x.. no tak si to vždy porovnám, a je to v klidu.. jako právě teď.., na druhou stranu je zase GFS daleko přesnější ohledně předvídání chování PV.. takže si na základě toho pak preferuji jednotlivé modely a moje očekávání je pak dle toho..( a třeba bude taky letos 2x nepřesné,, kéž by..:D)

GFS 30.12. 00:00 hod.
ECMWF 30.12. 00:00 hod.
# 15.12.2024, 11:47

palma
Jo, to už je taková klasika, tak uvidíme. Nějaký tlak tam bude, ale to o čem jsem chtěl psát v pátek do zimního tématu mezitím vymizelo, takže je to hodně rozházené. Uvidíme co dál. Aspoň to oteplení ve stratosféře vypadá hezky.

487
# 15.12.2024, 12:08

Aidamko.
Jo, hlavně se to oteplení tam vyskytuje už dlouhou dobu, takže to vliv samozřejmě má, kdyby to tam nebylo, tak potěš koště, to bych si sednul do ušáku a začal si po létech zase číst všechny díly kouzelníka Kedrigerna... s nadějí, že tam objevím kouzlo na změnu počasí..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.