Diskuse o počasí V novém týdnu nadprůměrné teploty, ve druhé polovině se alespoň na hory vrátí sněžení
John Deere
V Ostravě bylo v listopadu více sněhu než u vás a celodenních mrazů v nížinách moc nebylo ani u vás rozhodně nemrzlo týden v kuse. Možná by to chtělo méně zbytečných příspěvků a více přemýšlet než něco napíšete. Hlavně je nutné napsat 5 otazníků, že ? Příspěvek kozacika je pochopitelný, většina nížin ledový den ještě neměla a pokud ano, tak způsobený inverzním počasím. Takže pokud by do nížin dorazil byť jeden plošný ledový den způsobený přílivem chladného vzduchu, šlo by o první takovou situaci během začínající zimy a tedy poměrně podstatnou věc, ale pokud vás to nezajímá není nutné to komentovat.
ludvicek
Tady taky teplo, máme 5°C, ale s přílivem teplejšího vzduchu se tradičně ochladí...
To přepnutí do inverze bude nyní poměrně rychlé a výrazné, pak se chystá zase chladnější proudění, ale nevýrazné tlakové pole a někde ve frontě čeká nejspíše zase nějaké oteplení. Celkově z toho nic moc nekouká a teploty by mohly být cca kolem průměru. Možná se bude zase potom opakovat situace, kdy dorazí SZ proudění a na horách zase víc nasněží.
Celkově mi to přijde vždy tak po cca 2-4 dnech teplejší proudění, chladnější proudění, vliv TN, vliv TV a běží to jako na páse. Ale na nic většího to nestačí, akorát na hory to stačí na přechodné vydatnější sněžení a pěknou zimu.
Chtělo by to spíše nějakou epizodu třeba týden až 14 dní, aby se více propsala i do středních nebo nižších poloh. Tak třeba možná v lednu...
ota
Chtelo by to pozorneji číst, nikde neni napsano ze u nas tyden mrzlo
Navic nechapu vas prispevek, proc zrovna Vy do toho strkate frnak. Ani se nedivim, ze ten z Mokrosuk se tady na to vy....uz me taky pekne se...e.
John Deere
A proč vy jste úplně zbytečným příspěvkem reagoval na kozacika ? Nejspíš reaguji, protože jsme na diskuzi ? A Ano máte pravdu, nikde nepíšete týden, ale 4 dny v kuse. Ovšem žádná stanice v oblasti severovýchodních Čech v podobné nadmořské výšce jako udáváte vy 4 ledové dny v kuse neměla. Maximálně tak 2, takže ani to se mi moc nezdá...
John Deere
Když už jste tak hezky neosobní, v té diskusi, proč teda vy ten svůj frňák, taky furt někam strkáte? A to ani nebudu rozebírat, kam ho strkáte..
Ohledně toho, že jsou vydány výstrahy.. rozhodně lepší, když je to na rozhraní, vydat výstrahu, než se dočkat průseru.. a kdyba to byl průser, s tím, že nebyla výstraha, tak si myslím, že konkrétně vy by jste tu popisoval, jak jste věděl co nastane.. takže, jak bude dle Vás den po dni na deset dní dopředu? Třeba..tam u vašem kraji .
charlie1
Mrchy špagety, už vařej zase něco jinýho, a to jak u GFS tak u ECMWF.. jednotlivé výstupy moc nesleduju, sleduju trend, jestli se to tam u těch výstupů zopakuje alespoň 3x, pak mi vychází, že to častěji vyjde, než že ne..
Aldy1977
Jako popravdě, já už ty výstrahy moc nečtu. Letos těch výstrah bylo tuším víc jak dní v roce
Četl jsem narychlo jen článek na novinkách: "Meteorologové varování rozšířili i pro části Zlínského a Moravskoslezského kraje bez ohledu na nadmořskou výšku. Na východě bude varování platit až do sobotních 3:00."
Tady je to dnes v kýblu, teď jsem byl venku a jen krápalo, za chvíli přeháňka jak v létě, totálně jsem promoknul. Teplota furt stejně mezi 4-5 stupni. Mráz to na zítra neukazuje, až v neděli.
Leknín
Já už to taky nečtu,kor když je pod tím podepsaná Dáša ale straší nás i jiné a pak když to čtete tak je to na Kanadu a Severní Ameriku,tak co nám to sem cpou,já potřebuju vědět jak bude v Čechách.
Tady prší 850m docela jim to nevyšlo 😆
Jen jsem reagoval na ultra smesnou poznamku, ze bude -1 pres den v prosinci. wauuu.
Vystraha je taky zbytecna, varovat lidi, ze nad 800m napadne snih v zime je taky dost divny, kolik % je to uzemi? To by pred 40lety ta vystraha byla kazdy den potom. Nevim no. Byla to trochu ironie ty "4dny" ale zima byla vetsi nez ted bude. I inverze se pocita.
Napadnou 20cisel a pak beht 14dni inverze, proc ne? Lepsi nez tohle.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.