Diskuse o počasí V novém týdnu slabé ranní mrazy a obloha bude často zatažená
Mně už to šlehlo ráno na -5, tak mohlo si to nechat na pozdější dobu a slunko taky moc nezasvítilo, už se ten humus válí zas. Aktuálně +4,2 a ještě víc nám přituhne, výhled na úterý ledový den
No ale pořád lepší než kdyby se to otočilo na kolovrátek srážek, tady už to bohužel smrdí bílýma sračkama, teploty ve výhledu nejsou o moc vyšší s těma nížema, ale je to až za týden tak snad se to zas posune...
jen za dnešek tu namrholilo lokálně už přes milimetr. to je celkem smutný, že u nás během několika málo hodin namrholí víc srážek než na mnoha místech česka seriózně naprší za pomalu už měsíc.
a teplota se asi ani dnes příliš nad 3 stupně nepodívá.
ludvicek
Za 90 dní budem stříhat révu.
Nějak to přetrpět a dnes konečně veseleji, před chvílí vyšlo
Ráno nemrzlo, ale celý měsíc zatím v blízkosti nuly a aktuálně to leze samozřejmě nahoru, přes +4 je změna cítit oproti předešlým dnům. Začlo trochu pofukovat, ale zatím nic vážného. Od soboty by mělo funět víc, ten příští týden fakt furt jistě teplotně nevíme, ale srážky už jisté asi bohužel jsou
Tady od sředy těsně nemrzlo, pak tu mám včera a dnes tmin +2 (včera max zázrakem +9). Zítra by taky nemělo mrznout, ale od úterý zase jo. V tomhle ohledu je listopad jeden po ránu z nejmrazivějších a suchých co pamatuju. Zatím.
Čeká nás docela změna, už se přidal postupně vítr, který mi hrozně moc chyběl a pak to dnes ráno bylo super, ale sedl už zase šedivák. Budou srážky a pár teplotních přemetů.
Nebylo jak ten první týden, mrzlo, ale přes den nejlepší den 7.11. nakonec s maximem +14,3. A pak pád do hnusu a pod +5
Já si tady libuju, přes noc +3, čímž se mi pořád prodlužuje období, kdy mám subtropy pořád venku pod širým nebem a hezky je "venčím".., teď vylezlo slunko a začal pofukovat větřík.. za mne parádní podzimní den..teď si dáme týden v chladnějším módu, pak by to mělo houpnout do tepla, a pak... je to ve hvězdách...ale to už začne úřadovat prosinec..
Zde tedy noční minimum -5°C. Ráno ještě jasno, ale už se stačilo zatáhnout nízkou oblačností, a tak mráz zůstává. Zatím tedy listopad studený a sušší. Suchý byl i listopad 2011 a ten skončil taky jako studený. Ovšem příští týden změna.
Pokud by se do konce listopadu nic zimního nedostavilo, tak by mně to vůbec nevadilo, stačilo by, kdyby zimní počasí přišlo až s Mikulášem či Lucií a vydrželo přes Vánoce. Uvidíme, jestli i letošní prosinec bude patřit k tomu nejlepšímu, co letošní zima vyvede.
No jo, v tom listopadu 2011 začlo mrznout až 10.11. a pak mrzlo až do konce měsíce. Maxima byla 15-18 a letos bylo holt v tomto období chladněji. Jenže pak to začlo klesat na -6, -7 a to už snad letos nehrozí. Minimum mám -5 zatím.
A 0,1 mm srážek za celý měsíc spadnul až 30.11. jako bomba
Tady byla nejnižší teplota kolem bodu mrazu asi hodinu před půlnocí při jasné obloze,pak už oblačnost přibývala,od rána pofukuje a teplota nyní lehce přes 5stupňů.Sníh tady nečekám ani v nočních hodinách (akumulaci),protože ta minima budou díky větru vyšší.Nejsilnější vítr tady asi bude z úterka na středu (přechod SF),kdy by mohl být i nejnižší tlak za toto období.To razantní oteplení v závěru týdne může být pouze krátkodobé,uvidíme…
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.