Diskuse o počasí Nový týden zcela beze srážek a kromě hor většinou s průměrnými teplotami
Ten pravý podzim začal tady vlastně až dnes, ráno to kleslo podruhé za sebou na -3 a teď je suprový humus s mrholením a teplotou +8.
Ve výhledu hrb, od neděle je tam další pokles na 4-6 v maximech, mají to tam vlastně všechny modely, a ten nový šikmooký je ještě brutálnější ale srážky zatím furt včudu, aspoň něco.
No tradice jen SZ mlhy, všichni hlavně východ slunce. Chybělo dlouho, minulý rok bylo málo.
Peter Sedlák 1
Jo, minulej rok bylo málo inverzí. Letošní podzim zatím dost. Ode dneška řada dní kdy v Čechách na Západ od Prahy, krom hor poklička, přičemž nejstabilnější je samozřejmě v SZ Čechách a na Moravě a hlavně ve Slezsku Jen menšinově to bývá naopak. Možná ještě ta východní Vysočina v tom jede s náma.
Peter Sedlák 1
Na.Guru
Pánové, tohle je prd inverze Doporučoval bych vám jeden podzimní a zimní rok, tady v Podkrušnohoří, v 80. letech Aktuálních letošních pár mlh, po ránu dole v okolí jezera, je úplný nic. Celodenní nízká oblačnost letos na podzim, zatím jen 2 dny. Tohle je úplná pohoda
Poslední 3 dny parádně slunečno, i dnes ráno a proto máme skoro -2°C podobně jako 3 dny zpátky, jinak bez mrazu, takovej podzim je v pohodě, povrchové sucho mi svědčí při těžbě půdního lepidla, je to fascinující záležitost podobně jako bych těžil zlato, docela by mě zajímalo, kdo to dělá též, protože mám podezření, že v ČR možná jen pár vědců k experimentům.
MostMost
Nemyslete, tady na jižní Moravě taky bývalo inverze klidně několik týdnů v řadě. Možná více energie (tepla) v systému vede k jejímu častějšímu rozrušování. Teď když se chci podívat na "pěknou" inverzi, musím do archivu. To bývaly aspoň zimy, arktický den a pak šedá deka.
Ale vůbec mně to šedé svinstvo nechybí.
teplota se dneska teda změnila jen o půl stupně. silná jednobarevná mulda, o víkendu možná bude ještě silnější, v pátek a možná i zítra přechodně i slunce
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.