Lerak2
dokonce přes 70, ono tu bylo docela dost výpadků a to dost ovlivnilo měření. tahle stanice byla postihnuta relativně nejmín, navíc je mi i nejblíž z těch čtyř, kdy ty srážky po tom výpadku následně alespoň zapsala, takže za celý rok už jsme na nějakých 600mm. jediný podprůměrný měsíc březen tu dal jen kolem 8mm cca.
https://www.wunderground.com/dashboard/pws/IBLINA5...
Diskuse o počasí V novém týdnu se občas objeví déšť, v závěru týdne maxima klesnou pod 15 °C
Lerak2
I druhá polovina příštího týdne naneštěstí může přinést výraznější srážky. Je pěkný, že se někde budou dále doplňovat spodní vody, ale je potřeba pár pěkných dní k dokončení prací na polích a zahradách. Dny se zkracují, výpar menší než v létě...
Celkově mám z počasí posledních tří let dojem, že sušší a horké periody v letních měsících a září jen vyvažují srážkově nadprůměrné jarní a zimní měsíce.
Lerak2
Duben byl srážkově hodně špatnej a to je zrovna kritický měsíc, už jsme to tady mnohokrát řešili a posílal jsem hodně reportů z aktuální situace u nás, jak bylo u někoho jiného neřeším, vysmál jsem se vysloveně těm, co si mysleli, že povodně o Vánocích znamenají se suchem konec, strašně naivní, loni si pamatuju 23.5. přes 50 mm a do měsíce bylo bleskové sucho, letos to bylo hodné znát od druhé dekády července až do povodní = 2 měsíce sucha jako prd. Dnes jsem opět zalejval, protože se to po včerejších 5 mm pěkné vsakuje😉, ale jenom celer a stromky k vysázení, chlastá to jak duha, to nikdy nepěstitelé nepochopí, těm stačí pohled z okna na mokré pole😄.
Dnešním dnem nás zřejmě na delší dobu opouští teplejší počasí, za nadcházející atmosférickou cirkulaci by se nemusely zimní měsíce vůbec stydět, přineslo by to totiž do hor dostatečnou tvorbu sněhové pokrývky. Nezbývá než doufat, že oslabený vortex nám nějakou zimu pošle aspoň na pár týdnů třeba v lednu:
Tady to vylezlo ještě na +17 a ve výhledu se postupně objevil zelený sloupeček a teď už jich tam mám čtyři. Srážky tam lítají, kdosi před pár dny tvrdil že 14 dní teď pršet na východě nebude a to mám za tento týden 7 mm a v příštím týdnu zase otravný déšť od středy. No nemůžu se dočkat, na mrazíky i na vodu
Dneska KH bloky, ale večer něco pustili. Krásně pršelo, hodně malých kapek a duha.
Ono to z počátku vypadalo, že příští týden budou maxima kolem +15 a inpoč v aktuálním výhledu pro mně celý příští týden vyplodilo maximální teploty jen 9-12. Ani dál to přes +15 nevypadá a do toho ty srážky, dnes docela vítr a po třech dnech má foukat zas je to na pytel
jo tmin dnes bylo ještě +8 takže pohoda oproti tomu co nás čeká zítra, pak doufám aspon ty minima nepůjdou tak nízko...
Západ pěkně dnes prochlazený
Tak dneska místy chladné ráno, hlavně v horských oblastech, a také na západě a jz Čech. Mrazovky a hřebeny hor, i lehce pod nulou, na Šumavě až k -3°C. Ale i třeba Plzeň-Bolevec jen 0,8°C. Na ostatním území většinou minima 8-3°C. A včera už dle předpokladů, nikde nad 20°C. Maxima většinou 13-17°C, ty nižší teploty hlavně na Z a J Čech, naopak na SZ Čech i přes 17°C (Doksany 17,4°C). Na Moravě většinou maxima 14-18°C. Hlavně na jihu jižní Moravy maxima až okolo 19°C, nebo lehce nad. Nejvyšší teploty Lednice (19,8°C) a Brod nad Dyjí (19,7°C)
ludvicek
Mně stačilo být za povodní každý den v dešti venku a za 3 dny mazlení se s hadicemi jsem myslel, že únavou to se mnou sekne, od té doby ale naopak super. Dnes fantastický slunečný den a chladno vůbec nevadí, uvidíme co udělá Tmin. slabě nad 0 s kvetoucími paprikami + cuketami + dýněmi.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.