Negan
Evidence!
Diskuse o počasí Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
Podle předpovědi tu měl být napíchnutý bochník na Železných horách, ale naštěstí tomu tak není, už od poledne se tu drží srážkový stín a trochu fouká. Zatím máme 34.3 mm. Všude stojí voda a struhy jsou rozlité do okolí..
Na Šumavě prší zas pěkně v té Jižní části
Aladin nám protahnul srážky až do půl noci pak chvíli pauza a pak vydatný déšť a celé pondělí trvalí déšť pravděpodobně se to zhorší než je teď
Husineckou přehradou
Kolem 23 h večer má začít přetékat bude povodňová vlna zasáhne to města Strunkovice nad Blanicí, Vodňany, Protivín
Budou evakuovat lidi
Teď jsem byl ve Strunkovicich se podívat už teď je hodně nad 3 stupněm
xeno
S tím bych byl hodně opatrný. Záleží na místě i časovém úseku. Na většině stanic k sobotnímu poledni určitě spadla podstatně více než třetina všech srážek za tyto povodně. To by v Ostravě (kde mají v poledne v Mošnově 150 mm za 3 dny) muselo spadnout nějakých 400+ mm - to nikdo nečeká.
Negan
Ano, tam z těch žlutooranžových odrazů prší 2-3mm/h, například v okolí Lysé a Přerova nad Labem..
To už jsou na nasycený povrch nezanedbatelné srážky, obzvláště pokud budou trvat déle ..
Tady Otava kulminovala na 209 m3/s..
Teď voda už pomalu opadává, ale stále se ještě drží nad 200 m3/s..
Yurri
Ty nárazy větru kolem 90 km/h nebo až 100 km/h v nižších polohách, to způsobí možná ještě více škod než ta voda. Však je to šílené úplně, když si vybavím takový zimní silný vítr v nárazech 90 km/h a jak to mává s holými stromy, jak se ohýbají úplně a hučí to a teď k tomu ještě navíc ty listy a to zatížení vodou... To je fakt extrém.
Divím se, že jste s tím docela v klidu, když zrovna pro Vás to vypadá s větrem prakticky nejhůř.
Tak u nás zatím takto. Nyní 563 cm 440m3/s a 1.SPA. Teď byl během chvilky velký skok o 15 cm. Dvojka je tu od 620 cm a trojka od 680 cm. Kulminace se zítra čeká na cca 1000 m3/s Q20. Zatím to stoupá dost rychle. Přes noc to dle ČHMÚ dá tu trojku. Lidi u chat u řeky už odjíždějí, neboť zítra ráno už se dostat pryč nemusí.
TomV5
Jak jste na to vy u Lysé?
In-počasí
No za prvé je to citace ČHMÚ.
Za druhé samozřejmě je to myšleno celkově v průměru. Na různých místech bude situace rozdílná.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/povodne-reditel...
Yurri
wawawa
zas mostecká potyčka
Aura_
U nás nejsou moc stromy, takže jaksi nemá moc co padat, ve zbytcích lesů nikdo nebude a tam holt budou další vývraty, to je jasné, já jsem rád, že je vegetační doba, stromům se tahle vláha bude nadmíru hodit a ještě zesílí po dlouhé době stresu ze sucha. Spíš je mi líto energetiků a hasičů, ti tohle odnesou vždycky.
Nový Aladin pár mm ubral pro všechny oblasti😀
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.