U mě spadlo za poslední tři dny již více než 120mm srážek a srážky trvalé pokračují i dnes. Svitava se velmi rychle zvedá, Svratka spíše bude až v noci a zítra ráno.
veleliby Tak já teda nevím, když na to koukám tak okolo 60mm max v Čechách.. akumulační srážky, když zadám, ukáže mi je to od 00:00 dneška.. odečtu co už spadlo a dá mi to těch 60mm..
Provizorní lávka byla z části rozebrána aby zábradlí nebylo překážkou. No jo, ale myslíte, že při případném dalším vzestupu se taková kláda tím co tam muselo zůstat procedí? A že plavou slušné kusy.
No tak už je to i tady po ranní přestávce přišly pěkné lijáky a vypadá to že to ještě nějakou dobu potrvá. No za chvíli zčervená na mapě SPA i východ. A jestli se do toho ještě přimíchá večer a v noci ten větr tak to bude pěkná polízanice.
TomasMost Díky, ty úhrny jsou větší za kratší dobu, než 1997 a 2002, ale přesto povodeň má být údajně jen 50-100 letá, oproti 500-1000 leté 1997 a 2002.
Pěkná blbost, ale nemá se smysl k tomu vyjadřovat. Bohužel už se objevuje i něco jako meteorologická korektnost, kdy je špatné mluvit o katastrofální povodni a radši se z ní dělá jen větší podzimní atd.
John Deere Máte pravdu, Karle je ještě okraj Pardubického kraje, měl jsem za to, že je to začátek Vysočiny. Nicméně na obsahu komentáře se naštěstí nic nemění 🤝