Diskuse o počasí Masa vlhkého vzduchu ze Středomoří přinese vydatné deště, hrozí povodně
TomasMost
Sakra, já potřebuji v pátek přes Rudník. Raději asi prventivně zvolím náhradní trasu.
Mimochodem letos jak jsem už říkal bylo tady na severu vody až až a i hladina Jizery byla v jednu dobu (5.2.2024) dost vysoko. Jestli by to mělo být ještě o něco horší jsem zvědavý jak si s velkou vodou poradí stavaři kteří pracují v Semilech v korytě řeky na novém mostu po tom co ten starý šel k zemi. Pro zajímavost. Podívejte se na množství armatury a pak porovnejte s množstvím armatury u onoho spadlého mostu v Drážďanech.
https://www.youtube.com/watch?v=Es4i7EvBVlM
A nebo na aktuálně zúžený profil koryta
https://www.facebook.com/photo/?fbid=9146753940333...
Zatím dává dost Aladin pro Jižní Čechy
To by zatím znamenalo že v sobotu ráno by jsme byli přes 100 a hlavní dává v sobotu
Tak se klidně může stát že budem mít 100 jen za sobotu . To už by jsme byly přes 200 . Více méně se to začíná schodovat s některýma modelama .
Jestli se to zásadním způsobem nezmeni tak buď zítra nebo v pátek máme i mi červenou výstrahu , zbytek jižních Čech i jih Plzeňského a jih středočeského kraje
Rarach
Jestli vyjde ta předpověď,tak zúžení zmizí,ale i tak bych se bál o ty okolní stavby,to koryto mi nepřijde až tak hluboké.Jinak Němci v souvislosti se zřícením části mostu požádali o snížení průtoku Labe,ale my ho z důvodu upouštění nádrží budeme naopak zvyšovat.Labe v Drážďanech by mělo dosáhnout 6m (rok 2002 byla kulminace na 9,2 m.)Němečtí meteorologové ty největší úhrny dnes odsunuli z Německa více na východ,zůstává tam jen malý JV cíp.Podle nich budou nejvyšší úhrny jih Polska,střed ČR a velká část Rakouska (Alpy až 2 metry sněhu)
Ai-kun
"Bleskové povodně se tak mohou objevit i v místech, kde na ně lidé nejsou zvyklí."
A dodal že třeba v údolích. To bylo vskutku překvapivé a opravdu by to tam nikdo nečekal a není na to zvyklý Kde jinde asi...na kopci?
To byla ukrutná tiskovka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.