Víkend k nám často přinesl letní teploty. V novém týdnu se ovšem ochladí. Jeho první polovina přinese podprůměrné teploty. Hlavně v úterý, ve středu a ve čtvrtek klesnou denní maxima i pod 20 °C. Počítat musíme v některých dnech i se srážkami a celkově bude hodně oblačnosti.... Více >>
Diskuse o počasí V novém týdnu nás čeká ochlazení, ale jeho v závěru se opět oteplí
Yurri
No, zase ty teploty houpou, no, já mám teď v předpovědi i dva dny s +30 a další +29 apod... Včera jsem se nasejřil, koukám po zahradě, a kosové někde vyvedli mladý, nevím, zda mají nedostatek potravy, či co, nicméně, ne špačci ale kosové mi oklovávají zrající červený rybíz, tak asi 25% poničených plodů, orvané hrozny rybízu na zemi, tak jsem přes to hodil tenata, dva se hned chytili, dostali vynadáno, plus mne zkoušeli klovnout, tak dostali přidáno přes zobák.. jsem zvědavej, zda se poučili..
palma
Mně klovou holubi listy nově vysázených rajčat na balkóně, všechno domrví a zametám po nich jen bordel a přijedu na chalupu a všude špačci a kosáci, protože je tam nikdo stále neplaší a není větší zahrady s velkými stromy v okolí.
Jinak tady +11,6 při přeháňce, no tak to vám pěkně děkuju, takhle bývá teď klidně v zimě o Vánocích, jedu zalejvat, tyhle crcačky 2 mm jsou nejhorší.
jack
Taková Blatnice pod sv.A. by zaplakala po minulých 82mm, ale snad to přepočítá, u nás zcela nepřekvapivě zbyly ze 40mm tak ty 4, přesně to jsem čekal, ale osobně mnohem nadějněji vzhlížím ke ST večer a ČT ránu, tam by to mohla být fronta dle mého gusta.
Sice těmto výstupům nevěřím, protože se každou chvíli mění, ale co to je za předpověď na čtvrtek příští týden? Místy až 1700 CAPE*SHARE. Dobrý Texas ve střední Evropě.
V Bavorsku tam má GFS dokonce cape až k 5000 J/kg při střihu větru okolo 35 m/s. Ecák tam má zase přes 25°C v 850 hPa. Naštěstí je to ještě hodně daleko a bude se to dost měnit, ale je zajímavé, co za hodnoty jsou ty modely schopné vypočítat pro střední Evropu.
Ale nedivil bych se, kdyby se v příštím týdnu nějaká významná situace skutečně vyskytla. Přijde mi, že dost často se velmi silné bouřky, ne-li přímo vrchol sezóny, vyskytuje kolem 20. června. Viz. roky 2011, 2017, 2021, 2022, 2023...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.