Diskuse o počasí Nový týden doprovodí přeháňky a bouřky, lokálně i s přívalovými srážkami nebo kroupami
By mě zajímalo z čeho když nejsou podmínky ani pro supercely
Daniel Moudrý
Podmínky jsou a budou špatné, půjde o klasické bouřky, dvojku bych chápal asi jen na přívalové srážky, vzhledem ke slabému střihu větru, který bude celý den kolem 10m/s.. Takže dvojku bych chápal maximálně kvůli srážkám, jinak je to nesmyslná předpověd od nich.
Právě sem myslel ze dvojku u nás přímo mají jen kvůli privalovym srážkam
Teď ráno v Břeclavi za půl hodiny 21 mm
https://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/breclav/
Už jsem myslel, že to vyhrálo zas Brno a oblasti jižně od nás, a nám se to zcela vyhne. Nakonec se i tady pár jader trefilo, kdy chvílemi pršelo i přívalovou intenzitou, ale výboj to dalo jen jeden. Jak se to začalo slévat dohromady, intenzita zeslábla. Zatím to dalo 21,6 mm, čímž jsme se v květnu až teď (mnohé oblasti okolo to zvládly už v první dekádě května) dostali přes 50 mm.
Fajnově tu spadlo přes 30mm, co musím ocenit, tak po delší době hezky blízké údery Cg-, takže na ranní bouřku krása. Aktuálně celkem hezky stále prší, ale po poledni to ustane a pak se ještě pár přeháněk či bouřek objeví. Více jich bude zase zítra, ale možná něco dojde už v noci na zítřek (popravdě bych se tomu ani nedivil).
Zatím spokojenost.
V těch VČ to pekne jede, my jsme moc severne od toho uz, ale taky neco leze.
V Jihlavě červené jádro s přívalákem jako mlha a zatím půl hodiny leje s postupné klesající intenzitou (jsem zvědav na úhrn na stanici), v Třebíči 20mm během chvíle, tohle nemůže nic vsáknout, jako otočení kýblem, ještěže to jde poměrně rychle, tohle se zatočit a trvat pár hodin, tak popoplujou u řeky všude možně.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.