Diskuse o počasí Teplotně i srážkově normální začátek května, pozor si musíme dát na přízemní mrazíky
Výhled mně osekal hodně srážky, do příštího úterý tam má sotva 3 mm. GFS s Ecákem jede kolem 10 mm na 5 dní, ICON je jako obvykle slabší-6,5 mm. Jako pracujícího venku mně to celkem zajímá jak to dopadne a třeba víkend je ještě daleko (to mně taky zajímá) ale mám tam propad teplot na +9 a ne +17, to se rozlouskne asi až tak ve čtvrtek..
Dnes je +19, letos potřetí a další takové teploty vůbec v nedohlednu
To je nádhera, taková změna.
Už ráno jsem tam viděl teploty kolem 20°C, ale bylo mi jasné, že to hned zmizí, ale naopak.
Snad to tak vydrží.
Nakonec ten květen vypadá teplotně super. ČHMU včera vydal výhled a na seznamu byl článek jak bude květen studený a ejhle dneska to nevypadá. Sice nebudou žádná vedra, ale budou zcela normální teploty a to beru. Ty měsíční výhledy jsou naprosto na nic.
Yurri
V úvodu května jsou průměrná denní maxima u nás kolem 18 °C. Doporučuji se podívat na graf https://www.in-pocasi.cz/archiv/moravske_budejovic... - šedou čárou jsou tam znázorněny průměry. Představa o tom, že má být na začátku května přes 20 °C je spíše založena na rekordních teplotách v nedávných letech, ale ty nebyly normální. Na uvedeném grafu jsou tak celkově normální teploty pro začátek května (dva nebo tři podprůměrné dny, jinak průměrné).
Jako tady je to sešup, včera +20, dnes +10. Ten výhled vypadal relativně dobře jen chvíli, co se tam cpou za odpolední teploty je děs. Nejlepší jsou jen ranní minima, takto kdyby to šlo a ne níž tak super. Z výhledu na 10 dní je u nás max teplota 7dní pod průměrem, asi tak
Za mě je počasí a výhledy v pohodě. Ano maxima nejsou nic moc, ale minima by měla být kromě zítřka poměrně vysoká a to je důležitější. Co se průměrných teplot týče tak první dekáda května se mi zdá zcela normální. Zelenina už se za poslední dny rozjela a už několik dní netopíme. Takže konečně topná sezóna je minulostí a doufám, že do října to tak vydrží. Důležité je že nevyšel ten studený vpád od SV se kterým modely strašili několik dní dozadu.
swan1
Hm, tady, věřím, nic nebude, máme momentálně +9, leze to sice dolů, nicméně by to muselo padat po dvou stupních za hodinu, aby to nad ránem na tu nulu dosáhlo, neřku do mínusu.. tak doufejme, že i leckde jinde to nebude tak moc pod nulu a na delší dobu, než je třeba hodina....
palma
kuba
Tady ve 2m teď -1,4°C (dle predikce mělo být +5) .., při zemi -3,4°C., Pod nulou jsme cca od 02.30h.
Na Šumavě a v Pošumaví mrzne fest, mrazovky mají aktuálně cca -4, -5, vyčuhuje z toho Kvilda, tam se to motá kolem -7°C..
Šumavské třešně, hrušně jsou v květu..
To bude špatný...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.