Diskuse o počasí Čekají nás výrazně podprůměrné teploty, ranní mrazy mohou poškodit vegetaci
Petr75
Tady teď padá směs deště a sněhové krupice, z těch zelených odrazů je to celkem slušnou intenzitou..
Srážkově nám tento rok začal nadmíru pěkně, jj
kuba
Jestli bude kolem 15°C, nebo 18-20, je celkem jedno..
Výsledek bude stejný, ovocné stromy pokvetou a už to nic pak nezastaví..
Snad letos budou ledoví muži pak méně ledoví, než obvykle bývají.. doufám..
Mě by taky bylo celkem jedno jestli bude 15 nebo 18-20, ale bohužel dle výhledů to vypadá na chladnější dny a maxima budou následující týden (kromě zítřka) spíše okolo 10° což je prostě málo na půlku dubna a bohužel pořád pokračuje topná sezóna. Když to fakt vyleze na těch 15+ a v noci je 5+ tak kvalitně zateplené domy končí topnou sezónu a to je přesně to co vyhlížím. Zatím však marně.
Aktuálně po kroupové přeháňce, která nás konečně trefila, ale pěkná kláda, z nějakých +8 jako o Vánocích to kleslo na +5, nikde ani noha, nedá se nikam chodit bo je to o zdraví, naštěstí vítr je v klidu, tenhle skoro SV směr už je lepší, jen být o 10°C víc, příští týden ještě nic, až po půli dubna.
swan1
No zatím jsou ty teploty 15+ stále odsouvany a myslím že to bylo hodně předčasné o nich mluvit. Ani bych se moc nedivil kdyby to teplé období z března za celý duben nebylo překonáno, ale doufám že se pletu. Každopádně zatím si ještě na vyložené teplo počkáme a duben rozhodně nadprůměrně teplým měsícem nebude. To by muselo v závěru přijít letní dny.
palma
Myslel jsem to samozřejmě kromě dneška. Dneska je úžasně a právě se do půl těla opaluju na balkoně.
Nicméně ráno byly výhledy docela nic moc a Ecák pro mou lokalitu dává opakovaně ve vyhledu na příštích 8-9 dní teploty bezpečně pod 15°C takže tak. Gfs a Icon naznačuje 15+ na příští neděli a dál tak uvidíme. Každopádně všichni víme ze vyhledy na tyden nelze moc brát vážně a zatim duben jako celek je výrazně pod průměrem.
swan1
Šlo mi o to, že jste napsal že je jedno zda bude 15 nebo 18-20 a já myslím, že bude pod 15. To je celé. Ale už dost tohle není moc produktivní debata vlastně o pár stupních sem a tam.
Výhled beru jako když se podívám z okna, a ne erudované predikce.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.