Diskuse o počasí Bouřky 30.3. a 31.3.2023
JUGOCV
O co že jo. Icon de tak má. A nebo vůbec minou naše hranice, jen uplnej sever a znova západ - Plzeňský kraj.
Ale já věřím že něco bude. Aktivita vypadá výborně.
Tak snad vám už tam všem nedočkavcům nějaká bouřka flákne, a z toho máte radost?
Ja měl sněhovou bourku v úterý ráno, kdyby přišla dnes ještě jedna tak už teď na konci března bych měl víc bouřek než za minulý rok tady
Daniel Moudrý
Snad bílá zimní bouře, to by mě bavilo polemizovat, co to je klasická bouřka s blesky a hromy.
Vypadá to že bouřky přijdou později a mohou to být letošní druhé silnější bouřky.
FB ČHMÚ
Očekávají že na čele fronty se vytvoří linie rychle postupujících přeháněk a bouřek. Ta nejvýraznější část linie bude severně od našeho území v Polsku.
Ná se zasáhne podstatě jen její jižní část. Panuje poměrně velká nejistota kam až v rámci našeho území bouřky dojdou.
Největším nebezpečím této linie budou nárazy větru na jejím čele a malé kroupy s krátkodobými přívalovými lijáky které ale kvůli rychlejšímu postupu by neměly nijak škodit.
No tak je to v linii. Opět mimo ČR nejsilnější a směrem na ČR rozpad a slábnutí. Takže vypadá to že nebude ani nic. Snad se to změní.
Je pouze 10°C a dohlednost 3km.
No Pardubicko má za sebou brutální liják , takže nějaký bouřky si můžou jít jinudy.
Fstorm
Aha, tak jak to chápete? Větrné bouře , nebo já už nevím, jak to mám napsat, bum kulový blesk třeba do baráku?
Přijde mi, že propagace na té linii je mnohem víc na V/SV, než se původně předpokládalo, ještě včera večer to modely viděly spíš na V-JV postup. Jinak tady se stále ještě slunce pořádně neukázalo (jen asi na 5-10 min. a to ještě velmi směle), tak nevím, jestli se to tu stihne aspoň trochu prohřát, když za chvíli budou čtyři odpoledne. Ono to teda spíš vypadá na bouřky poháněné dynamikou v atmosféře, ale když vidím, jak poskrovnu je blesků na jih od té braniborsko-saské linie, tak nevím.
swan1
Na zítřek maluje takovou slabší linii bouřek od Bavorska, přes celou jižní polovinu ČR až někam na východ Moravy, tak jsem zvědav jak mu to vyjde. Dneska v nové aktualizaci, která teď vychází a brzy bude i na in počasí stále ukazuje nějakou linii od SZ.
A tady v tom větru každý den , není na na nějakou bouřku ani pomyšlení, jsme rádi , že se těch -7, to je Praděd, v predikcích, před Velikonoci ani náhodou nevyplní. A ať leje .
Naprosto zbytečná výstraha. Ani nepadne jeden blesk snad. SZ prostě v pořád to stejným. Léto bude stejné
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.