Diskuse o počasí Začátek týdne ve znamení nízké oblačnosti a mlh, potom dorazí srážky. Teploty budou nadprůměrné
Zde není ani mlha ani nízká oblačnost. Základna oblačnosti mi přijde docela vysoko a prosvítá skrz poměrně dost světla, takže nazval bych to střední oblačností. A ráno příjemných +3°C což je více než dával ALADIN skoro o 2°C. Naopak maximum ALADIN včera o 2°C nadhodnotil a dneska podle mého názoru také, protože +9 spíše nebude. Pro Prahu dává dokonce skoro +11°C a to je blbost. Nevím proč tento model nezvládá předpověď teplot ani na pár hodin dopředu. Nějak by si přál větší amplitudu teplot než která zde je.
Ach jo, a já se tak těšil na bestii z východu, Dášo, Dášo... co mi to děláš?..
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/489565-val...
Tak 13:18 a konečně se to začíná trhat. Doufám, že je to poslední týden s NO.
Oblačnost v Praze se protrhala jen slabě a je zataženo cca 7/8 oblohy. Ale jinak byl dnes příjemný den s dostatkem světla bez nějakého deklu. Tmax 9°C tedy o 2°C méně než dával ALADIN přesně jak jsem čekal. Uvidíme co další dny, ale spíše to tipuji, že po většinu úterý a středy se slunce neukáže. Nicméně pokud to bude takto tak bych se až tak nezlobil. Oblačnost měla základnu poměrně vysoko. Čtvrtek se to prorazí studenou frontou a dáme 10°C na 100%.
Opět výborný. Dnes maxima k 12°C tady na SZ. Dopoledne bylo většinou skoro zataženo až oblačno. Ráno okolo 5°C, dopoledne kolem 8°C, a po obědě okolo 11°C, až k večeru. Aktuálně jasno. Celý den skoro nefoukalo, takže už čtvrtý teplý den, s minimálním větrem. Noci taky teplé. Uvidíme, co bude další dny s NO
U nás v Polabí bylo po celý den zataženo, ale i tak se dnešní maximální teplota dostala na 7.5°C.
Dneska se naplno projevuje mrazovost místní kotlinky..
Bezkonkurenčně nejnižší teplota ve středních polohách.
A dokonce +- stejná nebo i nižší teplota než ve vyhlášených mrazovkach ve vyšších polohách jako Volary, Řasnice, Chroboly, kde ještě oproti nám mají i sníh..
Dle predikce by teď mělo být -1°C..
U nás bylo celonoční vyjasnění,teplota k ránu ve 4 hodiny -4,8 po rozednění opět inverze a -1 stupeň.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.