Diskuse o počasí Úvod nového týdne již beze srážek, teploty stále zimní
No tak s tím SZ nevím, zase jsou srážky trochu odsunuté a snížené, teploty o stupeň vyšší. Jestli to půjde takhle dál, tak sníh dostanou jen polohy nad 1000 m... Jinak první půlka noci tady jasno +1 a celkem fukejř, pak to utichlo, z údolí přilezla mlha a nyní kolem -3. Na sněhu to zatím znát není - stále kolem 10 cm, ale už se tomu musím smát, když vezmu, že je 24.1 a člověk se uprostřed hor bojí o každý cm co mu odtaje
Nechci zase kritizovat něčí práci, ale ČHMÚ opravdu v poslední době dost zaostává s těmi výstrahami. Mohli to včera večer zrušit podle aktuální situace, když už bylo jasné, že na většině území té výstrahy mlha nebude (kromě toho prochlazeného fleku ve východních Čechách). Místo toho nám ta výstraha pořád svítí, úplně zbytečně..
Celkově je na většině území tepleji než ukazuje Aladin, takový icon a GFS ty teploty zvládli mnohem lépe
Prosimvás je tu někdo ze Žďáru nad Sázavou? Už nějakou dobu pozoruji, že teplota zde vystoupá na vyšší stupně než je v předpovědi. Okolní stanice sedí jen ve Žďáru je častokrát víc. Mohl bych poprosit o nějaké potvrzení, že teplota sedí a jen se třeba nezahřeje o slunce nebo tak? Díky všem
Petr75
Jasně to nemyslím jen za dnešek ale mám kousek od Žďáru chalupu tak koukám často. Bere mi to tedy teplotu podle toho jak měří stanice ve Žďáru ale už po několikáté mi to přišlo jako opravdu vysoké teploty oproti okolí. Tak bych spíš chtěl mít jistotu.
Každopádně díky za info a za mapku.Šikovná apka kouknu na ní
Dole se to u nás zatím také nějak tak drží . Bylo jen cca 5 cm, včera to utalo . V Hamrech to netaje vůbec samozřejmě a je cca 20 cm a po víkendu snad něco připadne. Uvidíme ?
Tak na příští týden víceméně modely potvrzují změnu a z tohohle inverzniho hnusu se dostaneme do svežího SZ proudění
Dle ECMWF bude v nížinách okolo +5°C a bude se střídat slunce a mraky. Už se těším.
Kokos342
Ještě by mohl být jihozápad a teploty 10-15°C tak buďte rádi vy milovníci zimy, že alespoň ve vyšších polohách to bude zimní. Tady dole na sníh většina populace není zvědavá.
JohnBattler
Je zima? Sníh má být všude, to že nejsi zvedavej ty, neznamená že pro přírodu je tohle počasí dobrý
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.