Diskuse o počasí Před námi je poměrně deštivý týden, maxima budou často kolem 7 °C
Aldy1977
Jo západ je pro nás taky marnej, stejně tak ale JZ, SZ a S taky nic, srážkově tady smysl dává jen směr od jihu po východ, ideál je JV, kolikrát to za zimu zároveň se srážkami vyjde, naprosto minimálně, takže jsem v pytli, proto holt zalejvám no, teď není moc čím, od Vánoc skoro nic, hlavně ať to málo ještě nezmrzne, sekání trávy a kompostování mě ještě čeká, vypadá to, že nemusím snad nějak moc spěchat.
Fstorm
Ten váš srážkoměr, to je opradu srážkoměr, to je ten, co nepojme 61mm?
Třeba moje meteorologická stanička se netrefujedo do srážek, dnes tady celý den mrholí, a ukazovala kolem poledne sluníčko, jinak pocitová teplota, rychlost a směr větru , vlhkost venku , teplota doma v pořádku.
U nás za leden zatím 8 mm.
Za prosinec 45 mm.
V noci na čtvrtek půjde další nášup.
drakopisek
Ne opravdu nepojme je jen do 50mm ale mně to v pohodě stačí. Když někdy napadne přes tak to vyleju do nádoby a později přeleju zpátky. Mně to problém nedělá a nestává se to tak často.
No pak jsem se ale podíval a ni za tu noc a den 30mm nespadlo, ale asi 24mm i tak je to hodně a před chvílí opět pršelo tak tam bude tak 27mm.
Dnes naprostá fantazie, po ránu +5 a ani nefouká, přes den to vypadá na +8 a je polojasno až oblačno. Co bude to neřeším, sleduju maximálně víkend a i sobota vypadá solidně, neděle už trochu sprchne, každopádně žádné mrazy a vysloveně si to užívám, včera to bylo hodně nebezpečné a předevčírem bylo všude kolem -3.
Crazzyn
Hromadění a míchání organiky je práce pro leden a únor, v dubnu už to musí být napůl fertig, klidně bych nemusel dělat nic jiného a každý den by bylo co dělat, už chápete že zima to pak jen zbytečně zdržuje? Ale dovedu využít i mráz, umí to dobře rozdrtit najemno, úžasný sledovat jak to v hromadách žije, kdepak zimní spánek nebo nějakej zevling, nakopne vám to i fyzičku, doporučuju, někdo dělá třeba dřevěný uhlí (kon-tiki pec) a ještě si něco opečete, na zimu taky fajn koníček, jinak aktuálně +8,5 a lehce prosvítá slunce přes vysokou oblačnost, pecka.
Tak dneska to vypadá na delší dobu na takhle teplý zimní den. Ovšem dneska bude opět průměr vskutku jarní cca okolo 7 až 8 C. Takže den až o 10 C nad DP. Ráno bylo 7 C, odpoledne máme přes 9 C. Nyní to vypadá, že nás čekají 2 velmi teplé dny a v neděli večer začne období návratu k normálu. Teploty spadnou ve výšce postupně až k -8 C, -9 C. A teploty budou i v nížinách kolem 0 C i přes den v noci bude trvale mrznout. PO, UT ještě budou dny nadprůměrné, od středy potom již převládne zcela průměrný ráz počasí. V případě srážek i se sněžením v nížinách. Na srážkách zatím nepanuje shoda. Na poměry ledna se ovšem bude jednat o zcela průměrné teploty a nic co by se nějak vymykalo směrem do podnormálu. Bohužel v modelech zatím nevidím nějaké delší trvání této epizody a už od 23. 1. je tam zase buď teplo od východu, nebo od západu. Teplo od východu by mohlo být přechodnou záležitostí a přejít postupně do kontinentálního proudění mrazů a nízkých srážek. Teplotně to zatím v modelech vypadá konečně na normální počasí s maximy max do 3 C i přes teplý vzduch ve výšce. Tak snad, se nachvíli ta zima udrží, aby trochu uspala přírodu.
swan1
Na FB už někdo píše, že v pošumaví už začíná růst česnek a švestkomeruňky začínají kvést. To u nás nehrozí, i když včera jsme se dotkli +10 a dnes při krásném slunečnu jsme na +7,5. Za poslední 3 týdny jestli byl 1 nebo 2 dny nad +10, tak to bylo maximum a jen na chvilku. Zítra mám sice po opalování, ale na půlku ledna je těch +6 pecka.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.