Diskuse o počasí Před námi je poměrně deštivý týden, maxima budou často kolem 7 °C
Na hory se zima vrátí a nic jiného se ani čekat nedá. Pokud bude teplota v 850 hPa převážně v záporu, budou chodit fronty a srážky s větrem, poté se dá čekat celkem pravé zimní horské počasí, ale celková výška sněhu bude pravděpodobně ještě dlouho a až do konce astronomické zimy podprůměrná.
skupsw24
Tak napřesrok dobrý budou, ne?, jsem četl, že v Dubaji plánují jak lyžařské svahy, tak i něco pro běžky, takže tam vidím šanci..?.. Jinak vážně, snad v únoru.. jinak už to moc nevidím..zítra uvidíme co s vortexem, a pod.
p.s. teď tam naskákalo až do 25.1. okol +7 přes den, asi tak aktuálně..
Tady článek a aktuální fotografie, informace..https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/snih-nehoda...
In-počasí
Já jsem tím ,,pak,, myslel po těch očekávaných srážkách v tomto týdnu
Mám na mysli též až období po nich, asi jsem to mohl napsat jasněji..
Jinak, celou noc se tu teplota ploužila kolem +1°C, před chvílí ale během pár minut vyletěla na +5C.. , bleskové profouknutí inverze..
To bude dlouhé deštivé období, mně už to začíná lézt na mozek a sotva to začlo. Při inverzi můžu dělat aspoň něco venku snažil jsem se z modelů vyčíst nějakou změnu, ale nemá to smysl. Maximálně se pak víc ochladí, přibudou srážky mrznoucí, část ve sněhu a furt ten samý blátivý hnus. Musím si dát od toho sledování pauzu
A v pondělí jak jinak, jednou zase osvěžující Dáša Honsojc, a tentokrát jí i věřím....https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-hyginska-zima....
jsou tam i kamery živě, nic moc sněhu...
Leknín
No zase jak se to vezme. Já teď zalezu do sklepa, neco zfiltruju, něco nalahvuju. Venku každý den přibývají mm srážek z krásnýho mrholení, kdy doslova každá kapka se vsákne a k tomu není mrazivá inverze s koncentracemi škodlivin nad limitem. Radost se nadechnout. Chci říct, i tento typ počasí může někomu něco nabídnout, když už ho tu máme.
ludvicek
Jsem už od prosince zalezený v dílně, musel jsem dohnat resty a jak mám skoro hotovo, tak se nedá vylízt ven tenhle dlouhý kolovrátek jsem fakt nečekal, nezatopím je zima, zatopím je horko
No pamatuju svůj lyžák v únoru v devatesátkách na Hutisku, sníh žádný a jezdilo se do lázní, chodilo na túry a plánujeme jet na hory o letošních jarňasech, od 13.2... snad to dopadne...
Zatím máme už 9 mm a stále leje , jenom aby jarní měsíce nebyly srážkově podprůměrné
No vypadá to, že se potvrdí, jak hory budou se zimou v poho. Několik frontálních systémů, teplota v 850 hPa většinou pod 0°C a hory si přijdou každý týden na několik desítek cm a ve výhledu to vypadá na zesilování SZ proudění.
A taky se potvrdí, jak do nížin žádná zima nedorazí, protože nížiny jsou v těchto typech zim v pr****.
Jo ta prosincová epizoda to bylo teda vážně super bezva. Kvůli tomu budu tuhle zimu hodnotit jako povedenou. To určitě. Je to bída děs. Na nic víc se ta trapná zima v nížinách už nezmůže. Je to trapný.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.