Diskuse o počasí Čekají nás teplotně nadprůměrné Vánoce, přelom roku může přinést i teplotní rekordy
Severe weather teď chrlí jeden článek za druhým, tady něco k tomu současnému a budoucímu teplu..https://www.severe-weather.eu/global-weather/winte...
Podle mého bude už v ohrožení absolutní rekord pro leden, já se nezlobím alespon ušetřím za topení
Tak v Brně a okolí (zejména polohy nad 300m.nm) přežívají poslední nesouvislé plochy sněhu. Jenže když jsem se koukal na předpovědi na další dny, tak jsem byl celkem v šoku, protože takhle vysoké teploty se jen tak nevidí.
Tady u nás bude vysokým teplotám bránit inverze, ale třeba u swana bude díky slunci až 16°C. Rekordy budou padat jak hrušky ze stromů.
swan1
Noo, tak to je tedy pěkné. 13°C na Štěpána se jen tak nevidí. Tady jsou 4°C, mlhavo a mrholí. Inverzní paráda a zdá se, že v nejbližších dnech tady inverze bude až až. Tak aspoň u tebe to vypadá na teplý konec roku, při 17°C bych se nebál i na nějaké silvestrovské grilování ...
U nás aktuálně +11.3°C…
Ale je zataženo a začíná pršet.
Na ty bouřky jsem taky zvědavý .
No zatím nikde ani výboj. Ale přeháňky se organizují a jsou intenzivní. U Drážďan se nachází malá linka, asi to zasáhne sever Čech.
Tady se bouřky budou týkat pouze hor a větrníků, je vyloučena bouřka pro nížiny.
Aura1
Ano. Při inverzi bývá oblast od Třebíče po Brno tou nejchladnější. Uvidíme co to předvede tentokrát, ale bude to asi zase stejné jako obvykle. Středeční teploty odpoledne vypadají v tom rozdílu mezi JČ a JM docela zajímavě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.