Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Oteplení, zpočátku ojediněle i tvorba ledovky

Diskuse o počasí Napadlo do 5 cm mokrého sněhu, rychle roztaje

87
# 04.12.2022, 07:29

Už to dlouho nevydrží ale u nás stále mrzne. Zimní atmosféra téměř dokonalá. Včera začalo mrholit a na sněhu se vytvořila ledová krusta. Byl by z toho dobrý podklad před další sněhovou nadílkou. Ten se, ale při nadcházejícím oteplení sotva udrží.

Výsluní 760 m.n.m
# 04.12.2022, 09:18

ROFA
Jo jo . V KH je to furt bída. Nějakou pořádnou nadílku by to chtělo.

325
# 04.12.2022, 13:07

Docela se oteplilo o proti vcerejsku a tak snih roztal celkem rychle, rano uz nic. Aktualne je nejtepleji ve vychodnich Cechach, Slezku a na Morave, zapad je o neco chladnejsi. Dnes zatim Txx Frydlant nad Ostravici +10.7 °C. To se jeste zvedne. Moc dlouho ale to teplo nevydrzi, v predpoovedi jsou fuj fij ledove dny.

Na novinky.cz psali, ze na Snezce se vyskytl orkan, konkretne naraz 119 km/h. To uz je nad dolni hranici rychlosti orkanu, jenze pro jednotlive BF stupne se nemeri vitr v narazech, ale prumer za casove obdobi (napr. minuta). Ogimet SYNOP ukazuje narazy vetru 11653 Ceska Snezka 122 km/h, Polska Snezka 115 km/h, dale Svratouch 79 km/h, Serak 79 km/h a Lysa hora 79 km/h. Nejvic foukalo dnes rano.

61
# 05.12.2022, 13:51

Ani dnes nefouká a +8, ty ledové dny si to snad ještě modely romyslí, pořád je to až za týden.. a jak na sviňu to tak dopadne :(

9
# 05.12.2022, 14:50

Lekníne
Nevím, jestli si to uvědomuješ, ale je prosinec, a toto počasí k tomu naprosto patří, jestli se ti zima nelíbí a nevyhledáváš ji, existují tu uřčitě jižnější destinace, které ti svým klimatem budou dozajista vyhovovat více ;-)
Stěžovat si na normální počasí pro daný měsíc je opravdu blbost.

61
# 05.12.2022, 15:39

Doizer
Jasně, jsem s tím smířený, že je prosinec a na jih taky pojedeme ;-), ale jen mně vyděsil ten pohled na Ecáka 14.12., Tmin-15 a Tmax-7, tohle normál moc není a mohlo by to fakt ještě chvíli počkat :zz:
Je to jen model, jeden blbý výstup, nic není jisté.. pořád si opakuju :D :D
Ale jinak mám zimu celkem rád, když to nejsou extrémy hore nebo dolu.. no jaxi to dopadne

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.