Diskuse o počasí V neděli k nám pronikne velmi teplý vzduch, v ohrožení jsou teplotní rekordy
Zvykejme si, počasí pod převažujícím vlivem TV nad jižní, jv a nebo východní Evropou nás bude provázet po většinu zimního období. Tato neustále se obnovující TV nedá moc prostoru pro vznik zimních situací, naopak umožní příliv teplého vzduchu ve vyšších hladinách a vznik inverze. Snad se ve svém tipu mýlím.
Aldy1977
Uvidíme co ty srážky poslední týden v říjnu, rozhodně je zatím říjen celkem solidní, pamatuju i roky, kdy bylo za celý měsíc kolem 45 hod. slunečního svitu, letos to bude o dost lepší a podobně by mohl dopadnout i listopad, teplotně slabý nadprůměr bude nový průměr, pro nás je podstatné profouknutí inverze, které třeba zrovna nyní nastalo a hned je to o něčem jiném.
Tady to na rekordy rozhodně nevypadá a na pozvozlné ochlazování v příštím týdnu dnes ve výhledech taky ne. Jistota je tak nějak do úterý, od středy možná propad někam k +10 a pak to má padat ještě níž.
Srážky jenom dnes v sobotu, vichr a sotva +13, poslední říjnový teden pak nikdo neví co nastane.
Kokos342
Co bych za to dal, naschvál jsem nezalejval topinambury a jsou úplně seschlé, je opravdu už viditelné sucho a dnešní crcání to jen maskuje, ani trávě se nechce růst, louka byla v týdnu napůl seschlá (v lese total sucho), předevčírem z toho měli zemědělci napůl seno. Posílám relativní nasycení půdy v okrese před týdnem, od té doby se situace o dost zhoršila, na východě 30-40%, už tam má být min. S2 tzn. mírné sucho.
Mne tenhle rok baví ty neustále se opakující teplé profuky střídané dvoudenní mi epizodami ochlazení, teď je tam na přelomu října do listopadu pěknej další, to by zase hodilo klidně +17 přes den.. opakuje se to tam třetí den za sebou, tak uvidíme jak dlouho tenhle kolotoč ještě pojede, než ho něco zasekne..
kuba
Taky z toho nic moc nebude, maximálně nějaké drobky na západě a možná se to dostane trochu dál do vnitrozemí. Jako u nás, za pátek a sobotu celkem 1mm.
A je kurňa teplo, oblačnost se protrhala a máme +18, ještě to poroste, tak třeba padne i 20, ještě zítra a v úterý možná naposled..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.