VHK Závěr srazkoveho pásma přinesl zesílení srážek, takže úhrn se bude blížit 10 mm. Jinak brzy bude na programu pauza a pak zbytky bouřek z Čech, asi ráno a dopoledne.
Od rána v Kostelci 9,4mm, takže za mě spokojenost. Dnes už toho asi moc nebude. Aladin si zase jel svoje ráno Mělo spadnout nějakých 20mm. Řekl bych, že na jeho přehánění už jsme ale zvyklí.
Ondris je to bída, myslel jsem si, že alespoň těch 10mm to dá, ale skončili jsme na 7/8mm, pro dnešek konec, ale vypadá to, že v neděli/ pondělí by mohlo něco ještě spadnout
Tak třináct milimetrů. V Německu hromadně naskakují bouřky, tak se uvidí, možná asi obvykle Praha jih. Ale i tady se něco dostat může. Negan Konec říkejte v noci, ve dne jen když se už vážně nic nečeká. V noci budou pěkné bouřky
Dnes zatím 12mm.., teplota +17 a na zítřek jsem zvědavý co bude.. A zítra to bude asi poslední den s takovou teplotou, aktuální výhled do konce září je otřesný
Peter Sedlák 1 Bouřky budou, ale na JZ, tady u nás těžko, možná k ránu s trochou štěstí nějaká slabá přeháňka. Dopadlo to skoro jako vždycky, modely ukazovaly přes 30mm a nakonec je z toho 1/4...
Jsme na 21,3 mm, takže super zálivka. Dnes však pršelo na všech stanicích v republice (i když někde jen pár desetin), což se jen tak nevidí. Bylo by fajn, kdyby v dalších dnech pršelo tam, kde dnes moc ne. Ale obávám se, že já, swan1, a další vodníci „opět vyhrajeme“. Déšť je sice fajn, ale tady zalito je a někde jej potřebují více. Přidám ještě pro porovnání můj ranní příspěvek, tedy předpokládaný úhrn srážek do páteční půlnoci. Posuďte sami, jak se liší, nutno brát v potaz, že model na 2. obrázku počítal i se zítřejšími srážkami