Kokos342 Je, já se nyní vrátil ze Slovinska z pobřeží, sucho a hice...dole v HR je to to samé podle chorvatských přátel, a v podstatě tady na jihu Moravy si přidám jak tam
Hledám na západě ty bouřky jak měli být.. A nic nikde nevidím. Jen Vysočina atd. Jako vždy. Tak to bude ted peklo se suchem. Takový horko a bez bouřek. No je mi z toho zle, když zase vidím ty výhledy pro západ na bouřky, jak nás to bude přeskakovat nebo-li na sucho...
John Deere Ano, zítra večer díky vlivu rozpadající se SF hlavně ve východní polovině ČR. Akorát bude zajímavé sledovat kde a jak moc se projeví. Chtělo by to plošnější srážky, ale ty v modelech nikde nejsou bohužel.
Aidamko1 Takže cca u nás, může být. Jinak už je skoro 29st, to je mazec, zdechnem. Včera touhle dobou bylo 25. To na amatérské stanici by mohlo padnout i 40st dneska.
U nás v bytě 23 a venku bylo nad 30 jen 4 hodiny - to je v klidu?, dle manželky se konečně zahřála, předpovědi o krátké vlně 2-3 TD naprosto selhaly, teď už je to konečně reálné s 5 TD za týden, vždy počítejte holt s horší variantou.
Petr11 V těch bouřkách je velká nejistota, rozhraní je slabé (rozdíl cca jen 5°C, před a za frontou), nicméně, počkal bych si, co se dnes bude dít-nedít v Německu... Ve Švýcarsku to začíná naskakovat..
DeggyCZ Tak tady, v Chorvatsku teď je + 29 a má to vylézt někam k + 34 a během týdne na + 40, a le já tu sem na skalnatém místě, svah na jih, prave jsem dovalel par kamenů na zidku a do večera na to kašlu, to nedávám?.
Osobně moc nevěřím, že to rozhraní urazí do zítřejšího rána nějakých 500-600km až k naší západní hranici.., vzdyt se to nad Francií vlní jako prase a k východu se tomu moc nechce.. A už vůbec nevěřím GFS , kterýž odpoledne ukazuje nad ČR 0 CAPE.. Mohl by někdo odpoledne mrknout na dnešní sondáž CAPE nad ČR a dát sem tu hodnotu? Díky
Kokos342 Ty pásy budou dva..Jeden slabší zítra, za ním se ale moc neochladí, jen cca o 5°C, druhý s výraznějším gradientem v sobotu.. Ten zítřejší se podle mě o něco zpozdí...
Tady to vypadá s krátkou přestávkou na nonstop tropy. Moc srážek ve výhledu není a pokud se nic neobjeví zítra, tak až do úterka na suchu. No aktuálně již stoupáme k 34°C. Je hrozně.