Diskuse o počasí Bouřky a vydatný déšť od 22. do 26. 6. 2022
Aidamko1
Díky. Od pondělí do středy to budou grády, ale já si je neužiju protože budu pryč. Tak když přijedu tak možná tráva bude alespoň více zelená.
GFS něco dává i na ten pátek tak se uvidí.
A na Dnes něco čekám ale modely vůbec.
Tak už přes 50 mm. V Praze a okolí plošně 50-100 mm, to je raketa. Směr SZ je tam totéž po dopoledním přetočení TN. Aladin teď dává hodně vody v úterý v noci na Z, ale to je asi ještě brzo.
Zároveň GFS mírně odtlačilo vedro více na východ a ČR by mohlo zasáhnout normálnější počasí ze západu uprostřed týdne.
igor127
A kolik tedy dneska napršelo v Jirkově? Obě meteostanice mají 0 mm a já taky dnes neviděl ani kapku
Aidamko1
Díky a gratulace k těm skoro 7mm, dobrý jsou!
Ona česká kotlina tohle občas ,,umí,, ..
Rozložení TÚ mi napovídalo, že by se to právě v této situaci mohlo přihodit...
Konečně letos první situace, kdy rozhraní bylo klasicky mezi TN nad JZ Evropou a TV nad V, SV Evropou, tedy na mapě spíše vertikálně položené. S bohatým přísunem teplého a vlhkého vzduchu ze Středozemí směrem k Alpám, s pomalým postupem k V až zastavením nad ČR, na něm nepříliš silné proudění cca od J k S, to je pro větší spad srážek u nás podle mě lepší situace , než horizontálně položená jetstreamová rozhraní..
No a ta Šumava mě potěšila, jakej tomu dala impuls...
Snad i v příštím týdnu něco spadne!
Titulek: VIDEO: Obec u Prahy zaplavilo bahno. Lidé takovou pohromu nepamatují
Otázka: "Přes zahradu máte bahno, jo? Je to takhle dycky, když je velkej déšť tady ? "
Odpověď: "Né, jednou za patnáct let."
A v textu: "Lidé v obci dlouho takovou pohromu nezažili. "Je to tak jednou za 15 let,"
Čemu se divit, když jde o obec uprostřed polí. Otázka je co tam je zaseto a také jak. Taková kukuřice když se zaseje brázdou z kopce, to je pak veselo.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/465539-vid...
Rarach
Ona bude teprve sranda, až to bahno, tam kde to neodklidí včas, vyschne, to bude pěknej beton, no, tohle ukazuje přesně jak se na tom zemědělci podepsali, meze fuč, polní cesty fuč, příkopy fuč, zoráno z kopce dolů, aby se umělec s traktorem třeba nepřeklopil, ještě pár let, a může tam v tom kamení, co mu tam zbude, pěstovat třeba kaktusy..
Jinak na Kladně u nás ve finále pěkných 40,6mm a teď už pokukuje slunce... pudu česat třešně, aby to nepopraskalo kvůli té vodě..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.