Počasí v příštím týdnu se příliš nezmění. Stále bude proměnlivé. Počítat musíme se srážkami a přechody jednotlivých frontálních systémů. Srážek začne ubývat ve druhé polovině týdne, kdy se i více oteplí.... Více >>
Tak za 9 dní to vypadá na první teploty přes 35 stupňů, GFS tam má 35 ale podle zkušeností by to vylezlo na nějaký 38 tak snad tolik nebude a zmírní se to
Oteplení dorazí o víkendu a dál, aspoň bude možnost udělat seno, aktuálně parádních +24 a vlhkost nějakých 45%, takhle to mám rád, trochu pofukuje, povrchově sucho není, takže super den.
Yurri Tak to je iné kafe, zde byla max vlhkost během dne až zhruba 90%, ale naštěstí k večeru klesla na těch 60... Není bez zajímavosti, že vrchol teploty byl až mezi 17. a 19. hodinou a i ve 20:00 se teplota pořád drží blízko maxima.
No dnes taky paráda zatím +26, hlavně že mám volno a ten hic Zítra tady bude dobrý teplotní sešup, hlavně ať už prší Podle zdejšího výhledu 3 dny duben a pak nějaký normál, ty hicy kolem 30 tam už delší dobu vždycky chvíli probleskují a pak se beztak posunou dál..
Ten příští týden je ještě hodně nejistej, jeden výstup tam jsou tropy a pak zase takové ideální letní počasí kolem 25 stupňů. Stačí aby se to vysunulo kousek na sever a jsou horka i tady, uvidíme v dalších dnech jak se to bude měnit
Ted to vypada, ze stredni Evropu a CR nakonec vlna veder mine a naopak se dostane do stredni Evropy chladnejsi vzduch. Ale v Alpach a ve Francii blizko Nemeckym hranicim uz jsou slibovany tropicke teploty, v 850 hPa nad +25 °C. Takze je to takove dost nejiste. Nicmene na teplotnim rozhranni lze ocekavat srazky a bourky, muzou byt i silnejsi.
Pripomina to trochu i velmi nejistou a velmi extremni predpoved na konec cervna 2019. Nad CR v 850 hPa mela byt prekonana i pomyslna hranice 300 K (+26.85 °C). On ten cerven 2019 byl mimoradne teply, z letnich mesicu to byl mesic s nejvyssi kladnou teplotni odchylkou od normalu za obdobi 1775-2021 a nejspis i 1775-2022.
Takže ve zkratce, hlavně ten víkend vypadá na docela teplý a slunečný, snad se to nepokazí a nezhatí mi to plány. V pondělí přechod studené fronty, pak se ochladí, ale asi to nebude nějak intenzivní ochlazení a mohlo by se brzy oteplit, předpověď do pátku teď pro mně moc letně nevypadá, 18-20, horká vlna stále odsouvána..
Leknín Gfs tam má třeba tropy od příštího čtvrtka do neděle ale je v tom zatím sám, ale má tam v maximech až 35 stupňů. Bude se to ještě hodně měnit, záleží jak daleko se ten horký vzduch dostane
Tak od toho čtvrtka do neděle by se sem měl dostat dost horký vzduch od jihu a teploty by měly být od pátku přes 30 nebo dokonce i více, zatím je to ale ještě dost nejisté jak se sem ten horký vzduch dostane ale klidně sem může proniknout naplno a teploty budou atakovat 40 stupňů Už i ČHMÚ má ve výhledu na příští víkend až 32 a myslím že to ještě navýší
kuba Copak o to, to vedro by mi nevadilo, ostatně léto.... ale ten následný hupanec, co to kreslí. přes den mi to dává max +11 a v noci k +6, to je na dvě věci...
Tak modely už se shodují na tom příštím víkendu že bude tropický a může být klidně až 35,l stupňů, jak dlouho to vydrzi nikdo neví, GFS tam má hned v pondělí prudké ochlazení a teploty do 15 stupňů a Ecák má tropy až do středy tak uvidíme jak to dopadne
Dlouho víkendy byly chladné a deštivé a na léto se role obrátily, já bych tomu teplu i věřil, tady ne tak tropickému. Jsem zvědavý na článek o příštím týdnu, teď vychází pondělí a úterý dost na červen u nás chladnější, srážek Ecák s GFS kolem 8 mm, nejméně má samozřejmě ICON kolem 1mm. No a další fronta čtvrtek-pátek a další možné ochlazení, pak nahoru neděle trop a pondělí +16, ráno +8, tyhle vlny by mohly aspoň na týden skončit
Leknín Osobně žádnému výraznému ochlazení v našem kraji nevěřím, tady jsou v létě dny s tmax pod 20 stupňů stále větší vzácností. Jako může se někdy stát, že bude více chladných dnů v řadě, ale bude to anomálie, stejně jako bylo například 20 cm sněhu loni začátkem prosince.