Diskuse o počasí V příštím týdnu naměříme letní teploty, na víkend se ale ochladí
JUGOCV
chr, Tak to máte falešné naděje xD. Nic nebude
ICON dává naději na déšť pro celou ČR. 17.5 od SZ déšť a možno bouřky? a prosviští k JV.
Tak se uvidí jestli vydrží. Snad jo, tohle počasí je neúprosný. Sucho a vedro.
Zítra to nic nečekám, vůbec.
Lucina
No, mě připadá, že příroda byla pěkně "nadržená" na oteplení, před týdnem jsem sekal trávu na nějakých 5cm. včera jsem se konečně dostal k druhé "seči", tak jsem to vyfotil, ta lahev, na rozhraní posečeno, neposečeno má 32 cm.., a mokro máme hned pod povrchem... čili, ne všude je sucho, ne všude je ovšem i mokro, ale jinak dobrý, holt je jak je.. a bude podle toho jak bude..
Lucina
Jo, jo, koukám na to teď zase, pro změnu otočka někam k +27.. od příští středy až do soboty 21.5.... včera už se holky koupaly v bazému, měl hezkých +20.. docela dobrý.. teplo má holt positiva i negativa.. teplá voda x sucho, večer se blbě spí.. apod. dlouhodobky dávají nadprůměr až do konce října, ale to dávali i z počátku roku... a jak bylo..
palma
K tomu, jak bylo, bych podotkl, že ačkoliv se to nezdá, tak u nás jedině část dubna byl vyložený podprůměr. Celkově duben ale skončil jako průměrný z hlediska normálu 61-90 (9°C).
Leden a únor byly oba nadprůměrné a březen průměrný (z hlediska normálu 91-20, březen by byl nadprůměr jen podle starého normálu). Takže suma sumárum, vlastně je teplo docela dost od začátku roku a celou bilanci trochu sráží dva chladné týdny v dubnu.
Jinak mě potěšilo, že se dočasně sjednotily modely v otázce ranních mrazíků a o víkendu můžu asi všechno vysadit ven, jestli to tak zůstane i nadále.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.