V sobotu se na řadě míst teploty dostaly nad jarních 15 °C. Dnes ovšem oteplování přerušil přechod frontálního systému, po kterém k nám opět pronikne chladnější vzduch. Začátek příštího týdne tak bude opět teplotně podprůměrný. Zítra nejvyšší denní teploty vystoupí jen na 9 °C až 13 °C, na jihu Moravy až na 15 °C.... Více >>
No já doufám v nějaké teplejší počasí na delší dobu, to je vždy jeden dva dny a pak ochlazení. Srážek za duben zatím taky moc není a sucho je znát. A na vegetaci tu zpoždění zatím nepozoruji(některé ovocnáče už odkvétají) Tak snad se to s květnem umoudří
DeggyCZ Neměl jsem se dívat dál na GFS, s květnem přijde ochlazení, teď tam má +9 maxima. Ten chlad vychází na jaře s větší pravděpodobností než chladné počasí v zimě. Hlavně ať aspoň prší
Leknín GFS si s těma teplotama docela hraje, v jednom výstupu má teplo, v druhém zase zimu. I když se začíná zjevně pomalu, ale jistě naklánět k chladnější variantě. Pro mou oblast je ecák docela teplý, ICON takový střed, tak uvidíme, teplo bych fakt už rád
Tak gfs ted to ochlazení od příštího úterý úplně zrušil, hrozily by jen ojedinělé přízemní mrazíky a ne nějaký mrazy - 2-3 co tam měl předchozí výstupy, kéž by to tak vydrželo ale je v tom zatím sám
ludvicek No pořád se to mění, snad už nějake mrazy nepřijdou aby to nepoškodilo ovocné stromy, přízemní mrazíky ty ještě budou ale teploty pod nulou ve 2 metrech už doufám ne
Dnes bylo hlášeno na jihu déšť, ale nespadla ani kapka, přitom většina modelů s alespoň pár mm počítala, do konce týdne už nic nebude a předpověď je neskutečná, skoro vůbec nic nejbližší dekádu, to už není možné, ani cibule už bez zalévání neroste.
kuba Já myslím (a myslet znamená hovno vědět), že ono ochlazení se typicky může projevit i oteplením v jiné části světa. My jsme třeba měli loni po studeném květnu červen, který byl opravdu hodně teplý (měsíční průměr 22°C), takže čert ví, jak to dopadne. V článku je spíš zajímavá informace, že "příčiny zatím odborníkům nejsou jasné"... Pořád toho, zdá se, o globálním počasí moc nevíme.
ludvicek Jsa poučen o dlouhodobých výhledech počasí, říkám, že může být jakkoli.. Přikládám aktuální dlouhodobou až do léta, pravdou je, že ochladila docela slušně..
Tak dnes zase mráz, ve 2m -1, při zemi -2°C.. Pod rozkvetlou třešní polibek s mou milovanou 1.5. u nás asi bohužel neklapne.. Budeme muset vzít zavděk asi trnkou, ta už konečně kvete..
Lesník Jaro je v háji, snad to dopadne aspoň jako loni v létě a přijdou deště, ale počítám spíš s horší variantou a dělám mulč i pro brambory a dýně, aby to tolik nevysychalo, stromy jsem prolejval přes zimu, tak uvidíme, jestli to k něčemu bylo, třešně teprve začínají kvést a jak je chladno, tak budou dlouho, jediné pozitivum, dnes v noci +9, protože je větrno.