Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečno, hlavně na západě Moravy během dne nízká oblačnost

Diskuse o počasí V novém týdnu se výrazně ochladí, vrátí se i sněžení

181
# 29.03.2022, 20:01

Peter Sedlák 1
Klidně to může dát i 20 cm i v nížinách, srážky se nad námi zastaví a ve výšce bude dost mráz takže bude slabě pod nulou když budou srážky a ty můžou vydržet dost dlouho, uvidíme

569
# 29.03.2022, 20:03

Bouřka jede pěkně dlouho drží

3293
# 29.03.2022, 20:08

No teda čekají nás nejspíš 2 kalamity ale aspoň bude nějaká vláha:):snih::prsi:
Jen by moc nemuselo mrznout ledový den mi moc radost nedělá:!!:
Edit
Teď jsem koukl na různé modely a to rozhraní vypadá dost brutálně akorát se neví kdy to přesně přijde třeba poslední karta Aladina sahá už na pátek 14 hod a žádná kalamita tam není

290
# 29.03.2022, 20:24

No ještě bych byl v klidu. Je ještě spoustu času aby se to celé kompletně smazalo. Jinak nechci třeba někomu kazit radost, ale model GEM je pro Evropu naprostý odpad, vždycky ukazuje nesmyslně nízké teploty a hromady sněhu, hold mu asi nedochází že Evropa není jako USA:D. Počkal bych do čtvrtečního večera, to budeme moudřejší:)

# 29.03.2022, 20:53

Proč do čtvrtečního večera? Rovnou počkej do neděle...

543
# 29.03.2022, 21:25

Tak bouřka :blesk: držela celkem dlouho a podle pohybu na radaru si razila vlastní cestu na JV navzdory výrazně převažujícímu západ->východ proudění. Kdyby se toto objevilo na radaru v létě s trochu větší odrazivostí, bylo by to na podezření na suprecelu. Jinak ICON ukazuje na celé jižní Moravě díru bez sněhu a nejmíň srážek, takže bude asi nejblíž pravdě (bohužel). U nás sice spíš chytáme horské počasí z přilehlých kopců :snih: , ale tentokrát z toho nic nebude, nanejvýš krupky. V tu :prsi: :prsi: ale doufám a snad toho bude víc, než z té poslední fronty; ta sice byla silná, ale prošla příliš rychle, teď to vypadá na 2-3 delší zálivky v průběhu dalších sedmi dnů. Tráva na zahradě je zdravě zelená už jenom na místech s trvalejším stínem, takže ta nadcházející TN určitě na škodu nebude.

173
# 29.03.2022, 21:34

:D
Není asi co dodávat. Takhle to vypadá, když se člověk rozhodne sázet.

414
# 29.03.2022, 21:58

Aidamko1
No první dubnová dekáda vypadá srážkově bombasticky, ovšem teplotně to bude ála duben 2021.., dost drsný...
Nicméně tahle dubnová vláha, pokud bude, bude mít pro jaro cenu zlata..
Jinak, u nás aktuálně opět slabý deštík, sláva:)

113
# 29.03.2022, 22:36

Marcyn

Já už zasadil nejnenárocnejsi rostlinu a doma mám 40 rajčat tři druhů

7
# 29.03.2022, 22:53

Tak já budu asi jeden z mála, co tohle počasí, které se chystá nesnáší. Teď,když pole konečně trochu oschlo a mráz rozrušil brázdy, tak to déšť opět všechno zabetonuje.Vypadá to,že toto humusové počasí vydrží asi dlouho. Déšť proč ne, ale pokud bude týden,či více temno a přeprchat - někdy i dost - tak je to pro mě otrava. Nakonec to vypadá, že vody bude dost. Moc nevěřím, že by letos měl být suchý rok. Od vyhlášení pětisetletého sucha jsou roky naopak mokré.

181
# 29.03.2022, 23:12

No Icon tam teď dal až kolem 50 mm do soboty a z toho by spadlo v jihozápadní části Čech tak 25 mm ve sněhu při teplotách na nule nebo slabě pod , no zatím se na srážkách pořád přidává :pozor::snih:

173
# 29.03.2022, 23:34

kuba
No snad přidá i SV Čech a Moravě, protože by to doopravdy pomohlo. Uvidíme, ale doufám v klasickou dráhu těchto TN, kdy chodí rády východnější dráhou, tak tedy jsem velice zvědav. Sníh asi nějaký napadne, ale vláha je třeba.

GFS zase lehce posouvá na jih, tak uvidíme jak to dopadne. Je možné, že to nebude nic velkého.

171
# 30.03.2022, 05:37

dneska to opravdu vypadá na jakýsi komplex...

# 30.03.2022, 06:02

Aladin má zase svůj den, hlavně páteční výhled :cool:

171
# 30.03.2022, 06:07

Aldy1977
nevidím proč když není jediný kdo tam má 50mm pro V Moravu

173
# 30.03.2022, 06:53

No on se to zase začíná poměrně rozcházet. Nový ICON a ARPAGE to hezky posunují stále k JV, ale dále než na hranici JČ-JM nechodí, takže dle modelu ICON by to zde mělo být bílé nejvíce z ČR, také GEM to tak vidí, ale GFS stále nic. Vidí jen 10mm.

Sněhová pokrývka v sobotu ráno dle GFS
Sněhová pokrývka v neděli ráno dle ARPEGE
Sněhová pokrývka v sobotu večer dle modelu ICON
173
# 30.03.2022, 06:55

Ještě zde doplňuji model GEM, ale to je spíše pro doplnění, protože pochybuji, že by se strefil. Bude to asi celkem zajímavé posledováníčko, ale snad zde spadne co nejvíce a je mi úplně jedno čeho, protože vláha se neskutečně hodí.

Modely hrají dvě varianty. Více na sever a více na JV. Když to půjde více na JV, tak stejně spadne nejvíce v Čechách, ale sníh bude přát Moravě a spadne zde stále více vláhy než když to půjde přes Čechy jak to malují ARPEGE a GFS.

Sněhová pokrývka v sobotu večer dle GEM
# 30.03.2022, 08:25

Myslím, že nejvíce realitě bude GFS. Ale uvidíme, bude to fakt zajímavé sledovat. Ale 50 mm do neděle na Moravě nespadne. V dalších bezich budou modely srážky ubírat a přesouvat na jv mimo ČR. Snad se pletu.
Do teď zatím 0 srážek, zelené odrazy nemapuji srážky u země :(

# 30.03.2022, 09:47

Před námi je návrat zimního počasí. V pátek k nám postupně začne pronikat studený původem arktický vzduch, díky kterému výrazně poklesne hranice sněžení. Během pátečního dne bude na obloze většinou zataženo a místy bude pršet, na horách sněžit.... Více >>

87
# 30.03.2022, 10:01

Jak to bude v sobotu vypadat v Ústeckém kraji? je taky možnost že i zde něco napadne??

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.