Diskuse o počasí Před námi je jarní počasí, teploty se přiblíží 20 °C
Za posl týden jsem s ranním minimem tady na In-počasí už podruhé mezi nejchladnějšími místy v ČR ve 2m, vedle takových (mě důvěrně známých) ,,lednic,, v rozsáhlé vltavské kotlině, jako jsou Volary nebo Řasnice..
Dnešní minimum -5°C, to je o 8 až 9°C chladněji než byly predikce...
No nic, lepší už to tu asi nebude
Ve výhledu ubyly srážky a přibyly mrazy..
swan1
Tak tady nakonec mráz nebyl. Teplota neklesla pod 1°C, takže fajn. Aladin se nakonec trefil v mé oblastí nejblíže, což mě těší, ale u tebe to očividně neplatí. No dneska již jen na triko a kraťasy. Po ránu je příjemné teplo.
Odpoledne se to snad prohřeje stejně jako včera a naplno si užiji teplého odpoledne.
swan1
Ono se to na ten příští týden ještě bude dost měnit, každý model ukazuje něco jiného, jeden ze se ochladí už v pondělí a další a příští čtvrtek, taky se ochladit vůbec nemusí, pořád se to posouvá
Ale nechápu fakt ty ranní teploty jak ukazuje GFS dnes ráno tam měl pro nás +7 a bylo - 3,jako seknout se o 10 stupňů je fakt dost
Yurri
Nám to tam zataženo a nějaký kapky maluje na středu, maxima kolem +10 a minima -3, to je zjevně nesmysl. Buďto bude pršet a pak bude ráno nad nulou nebo bude mráz a sucho. Kouknu se na to znova v neděli, to už by mohlo být trochu relevantní.
Edit: ještě jsem mrknul na Bratislavu a ti tam mají minima nad nulou a přes den vcelku teplo až do příštího pátku.
ludvicek
Až se sem dostane za rozhraním chladnější masa, tak při nočním vyjasnění ve čtvrtek to může na ty -3 klesnout, pro mě je důležité, aby už moc nefoukalo, což je od severu u nás problém, něco mi ožírá kůru stromů, tak to musím spálit a fakt to nemůžu na chalupě dlouho dohlížet. Konkrétní předpověď ještě vůbec neřeším, jak říkáte, uvidím v pondělí.
Jinak jedu na konferenci intersucha, tak doufám, že mi tam Michal Žák a p. Trnka nepředstaví dokonalej monitoring současného stavu, ale hlavně jak probíhá změna v praxi v terénu, jestli už stát koná nebo zase nic, písnu report.
Yurri
Pro mě je důležité aby od toho příštího týdne už nemrzlo, meruňky už od neděle pokvetou tak nechci aby zase vše zmrzlo
Teď se to rozhraní posunulo dost na sever takže by bylo tak do středy teplo kolem 15 stupňů a pak jeden den chladnější s ranním mrazem a pak zase přes 10 stupňů a nějaké srážky bez mrazů, ale už ten jeden den mrazu může všechny květy zničit tak budu doufat že mrznout nebude, je to stále hodně otevřené
kuba
Jo ty nížiny jsou ohrožené, mě 1 noc slabě - moc netrápí, v plném květu meruňky nečekám, přeci jen mrzlo zatím každou noc a teplo je teprve 2. den, to je v pohodě, spíš jsem odepsal brzkou únorovou výsadbu zeleniny, jako -7 bylo asi příliš, ale to je úplně jedno, semínek jsou mraky a klidně tam něco nasypu každý týden
kuba
Od 5.4 zase tradiční cesta. 2020/2021 tak ted už i 2022, východní Čechy Vysočina západní Morava
Ono naštěstí je to jen výstřel do někam
Ecák je dobrej
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.