Diskuse o počasí Teploty pozvolna porostou a čekají nás slunečné dny
Negan
Nám to maluje 3mm, tak jsem tedy hodně zvědav na realitu. Od začátku roku pouze 17,8mm srážek. To je snad nejméně co já pamatuji. Sucho je zde znát, ale díky bohu ještě není vegetační start sezóny. Slunce mě velice těší, to stejné ty teploty, ale den dva klidně nějakým deštěm týdně přežiji.
Tak jestli bude celý příští týden nad 15 stupňů a jasno tak se příroda hodně rychle začne probouzet a vsechno začne velmi brzy kvést a pak to zmrzne, na konci výhledu už se zase začínají objevovat studené vpady od severu tak bych se nedivil kdybych jich letos bylo i v dubnu hodně z důvodu rozpadnuti vortexu takhle pozdě
To teplejší počasí by to chtělo. Zatím průměrné měsíční teploty:
Prosinec 2021: 2,14 °C.
Leden 2022: 2,33 °C.
Únor 2022: 4,57 °C.
Březen 2022 zatím: 1,22 °C. Takže má co dohánět. Není úplně běžné, aby z těchto měsíců byl březen nejstudenější.
Je v tom počasí pěkmej bordel.. nějaké obrácené to je..https://www.severe-weather.eu/global-weather/polar...
palma
Březen kompenzoval teplou zimu, prosincové sněhy jsou zapomenuty a teď začne období, kdy bude důležitá ta vláha, tak snad 2. čtvrtletí dorovná to 1. aspoň do celkového průměru. Ty srážkové výpadky na jaře budou holt stále častější, ale sucho 8. rok v tomhle období je na mě moc, kéž by se zopakoval aspoň loňský rok, no nezbývá než doufat, každopádně 2. dekáda už vládne 10kami, včera bylo skoro +13, takže aspoň to.
palma
To máte luxusní, mejch 300 l v sudech mělo ještě včera večer hodně ledu (uzavřený dvůr na chalupě) a půda byla ve 4 cm leckde ještě zamrzlá, tahám vodu ručně v konvích z rybníka, mám to proti jarní únavě, po noční přepršce 3 mm se to bude dnes lépe vsakovat, ale dost to kazí ten nárazový vítr, který to vyfouká opět do sucha, Čechy většinou mnohem lepší a zbytek Vysočiny též - tam na Havlíčkobrodsku i kolem 10 mm, to už je gut.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.