Diskuse o počasí Teploty pozvolna porostou a čekají nás slunečné dny
A kdy budou ty teploty stoupat? Vždyť je zima jak v Rusku a ještě dlouho bude
spurdo
To je ještě docela pohodička jinde můžou čekat mrazy jak na Aljašce..https://www.severe-weather.eu/global-weather/polar...
swan1
No troufnu si říct, že to středeční ochlazení už taky vypadá celkem jasně. GFS mě trochu děsí tím, že kolem 20. března by i v nížinách mohl hrozit ledový den, podobně to vidí ECMWF. Doufám, že modely to ochlazení trochu zmírní, letošní březen je ale zatím opravdu docela studený.
igor127
Na Třebíčsku od začátku roku často kolem 27 mm, vítr dnes šílenej, stromy jenom hučí, teplota sotva +3, stejně jako včera, ráno -6, to je neskutečný, duben býval měsíc bouřek, obávám se nejhoršího, úplný výpadek 8. rok po sobě, jestli nepřijdou deště jako loni v létě, tak budeme všichni koukat, co umí klimatická změna, nějak se nám ty krize sčítají.
Pěkně silná TV co má GFS, rozsáhlejší jinde ve světě nemá. A s tím sem přináší i chlad. Ale furt je to daleko a daleko.
V úerý něco může spadnout. V Německu má vzniknout TN a prohlubovat se při cestě na Polsko a bude pokračovat směr JV Evropa. A to až tak daleko není takže vyjít může klidně.
Peter Sedlák 1
No uvidíme, GSF je takový Laco Vtipkár..poslední dobou, před třemi dny maloval ještě větší obludu nad Mongolskem a zasahovala až někam k Moskvě, dával jsem to sem, no a teď si jí teda přešoupnul nad Skandinávii .. sice je to o maličký kousek jinde, ale proč to neskusit? . Jinak tady u nás docela dobrý, zase svítí celý den, je už lehce nad +9 (měli jsme mít do +7), takže za mne O.K. dělám průběžně něco na zahradě, plus zítra budu malovat a lištovat pokoje v patře, takže když bude těch+10 dobrý, bude to dobře schnout..
p.s. doufám, že se ten vortex konečně rozpadne, jak to tak vypadá, na přelomu měsíců, a pak už bude pokoj od těch veletočů s teplotama..
palma
Uvidíme no, GSF je tímhle hodně známej.
Tady max 9°C a vlhkost teda 20%. Už jsem si myslel, že se proměníme v saharu, ale aladin pro SZ a střední Čechy něco dává v pondělí večer. A možná to budou bouřky, tak čekám jak se to bude vyvíjet, ale je jedinej na ten den, ostatní srážky v úterý.
Máme za sebou několikátý slunečný den za tento březen. Teploty za mě dnes docela ok, maximálka 11°C a kdyby nebylo toho JV větru, tak by bylo úplně na pohodu dnes. Na toto období jsi všímám velmi nízké vlhkosti v těchto dnech. Třeba dnes minimální vlhkost jen 18% , teď je 31%. Zítra bude tepleji, takže bych to viděl na 13-14°C a možná i o něco nižší vlhkost, než je dnes. Jsem si téměř jistý, že kdyby tato situace byla v létě, tak bychom měli výrazná a dlouho trvající vedra. Jen teď na jaře pevninský vzduch není tolik prohřátý.
Czechia
Ten rosny bod a silene nizka vlhkost, to je docela sila. Uz jsem to resil tady. Vlhkost je fakt velmi nizka, v nizkych polohach rekordni. V Praze Libusi pujde o nejnizsi prumernou denni relativni vlhkost za obdobi 2000-2022:
https://diskuse.in-pocasi.cz/tema-4-6261-Aktualni_...
Peter Sedlák 1
Tak to je tragedie a naprosta katastrofa. Nad Sibiri taky je silna vyse, s tlakem snad az 1065 hPa. Prinese to velky chlad a vitr k tomu. A to vzhledem k humanitarni krizi je dalsi problem. Pokud by se takova vyse vyskytla v lednu-unoru, mame v Praze Arkticke dny.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.