Již několik dní na většině našeho území panuje podmračené podzimní počasí. Příliš se to nezmění ani v příštím týdnu. Nejslunečnějším dnem z celého týdne bude hned pondělí. Ráno bude sice na řadě míst oblačno až zataženo, ale během dne se na více než polovině území vyjasní.... Více >>
Diskuse o počasí První den nového týdne nabídne i slunečno, potom opět převládne zataženo
Astroman
Stranik
Zdaleka nejsem tak skeptický. Extrémy neodrážejí realitu, ale je zajímavé to sledovat. V příloze grafy s průběhem globálního slunečního záření v minulém týdnu od severozápadu po jihovýchod. Osa Y upravena v měřítku pro jednoduché srovnání rozdílů. Tento týden bude SZ slabší, ale očekávám že energie poroste v zimních měsících, kdy se projeví odraz záření od sněhu. Samozřejmě s ohledem na vrstvy oblačnosti se významně projevuje i nadmořská výška. Mimochodem právě díky solárním ziskům z FVE jsme letos mimořádně pozdě zahájili topnou sezónu a to od 15.11.
Yurri
Tak rekapitulace dneška, dvakrát jsem zahlédl slunce, venku lítaly mouchy jak o život, česnek je v zemi, lilie pro radost taky, vítr nebyl, panenka ze staré "meteostanice" venku, panáček schovanej, takže by mělo být hezky..nejvíc bylo +10.., konečně jsem poschovával choulostivější agáve, lenovníky, kalistemony a venkovní oleandr dostal zábal na kmen, abych to pak nemusel honit na poslední chvíli, totéž dostane zítra fíkovník, jabloně jsou ještě plně zelené..úroda zavařena, uskladněna, usušena, vylisována... děj se vůle přírody...
palma
Tak to je krásná práce, u nás dnes max. kolem +8,5 a nadějné jasné ráno ještě během dopoledne vystřídala deka, která vydržela až doteď, ale večerní plevelení s baterkou na zahradě byla idylka, i ti potkani na mě nevěřícně koukali, aspoň jsem měl milou společnost, zapravuju zúrodňující přísady do záhonu, plné kotouče poměrně drahých ingrediencí, které ale umožní půdě odolávat suchu, nabíjím to jak baterii, na to zralej koňskej hnůj, prolejt a zaset zelené hnojení a přikrejt plachtou kvůli brzkým nočním mrazům, až zelené hnojení vyroste (jestli), tak mu dám peřinku z posekané trávy a listí, nalákám tím žížaly, které mi to zůrodní podruhé, cukrová kukuřice to jistě ocení.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.