Diskuse o počasí První polovina nového týdne stále letní, potom se ochladí
Čechy srážkově zase jedou, stejně jako včera, u nás se vše rozpadá, úplně popraskaná půda pod stromy, mladší v trávě už začínají žloutnout, keře musím poctivě zalévat, vlhký srpen začíná být vyrovnáván do průměru, v červenci moc bouřek u mě nebylo, jen jsem závistivě sledoval okolí, takže v sumě za 3 měsíce žádná sláva.
Frnda
Haha, mám byt na jih a pečení slunce + letní teploty = půl dne skleník, protože slunce je už nízko Ale je fajn, člověk má v noci ventilačku, ranní minima 13-16 jsou v pohodě; smazali ten závan Sibiře, takže se ochladí jen trochu, září bude určitě nadprůměrné.
Jinak napršelo 15 mm, což je potěšitelné, bylo už hodně sucho a v dalším výhledu prakticky nic není.
ludvicek
Už jsem to tu psal, je tam mezi ,,kluky,, opět obrovská disproporce.. 10-15 st..
GFS na příští sobotu tady ještě přichladil, včera mi tam daval 11st a déšť, dnes už jen 6st a déšť na SF už v pátek při +5 - 6 st...
Na venkovní akce to tu příští týden moc nevypadá..
Spíš stoleček u kamen a člověče nezlob se..
Asi sem večer prdnu tu moji tabulku spolehlivosti a úspěšnosti modelů, protože dle mých dat z Brna je to trochu jinak než píše swan1.
Model ECMWF má hlavní běh teplejší, ale zbytek má chladnější jako GFS (Ecák to chladnější počasí modeloval mnohem dříve, minimálně tehdy, kdy pro Brno na příští modeloval sotva 10°C).
A ohledně TN toho 25-26.9. Nemluvil bych o žádné jistotě, různé modely se neshodují a to stejné i předpovědi jiných okolních států.
Aidamko1
Co si myslíš o GFS už si tu deklaroval mnohokrát..
Ale tvoje tabulka z Brna jen těžko něco změní na tom, že hlavně ta ochlazení letos pro západní polovinu ČR vycházela mnohem lépe GFS než Ecáku.., který se srovnával z tepla do zimy až na poslední chvíli..
Co se týče TN 25-26.9. nechápu, co myslíš tím mluvením o jistotě..
Nikdo to za jistotu nepovažuje a ani tu o jistotě nepíše..
Je to jen výhled..
Jak to dopadne v reálu nikdo teď neví..
Ahoj, máme za sebou teplé období až 6 letních dnů. Nejvíce bylo ve středu s maximem 26,3 °C. Včera ve dvou přeháňkách 4,8 mm, občas vzdáleně zabouřilo, ale bouřka se nekonala. V noci vydatněji zapršelo a spadlo dalších 12,6 mm, takže za tuto deštivou brázdu 17,4 mm a v září tak prozatím celkově 18,0 mm.
Ochlazení vymizelo, teploty mají být kolem 20-22°C, takže taková normální zářijová teplota. GFS ta sice maloval nějaké větší ochlazení nakonec kolem 3.10., ale to již také zrušil. Jo je to daleko a modely neví co udělá ta Atlantická cirkulace..
Je pravda, že poslední dva dny stojí za starou belu. Včera 16°C, dneska zatím 13°C a zataženo. Nic moc.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.