Diskuse o počasí Před námi je teplý a slunečný týden, naměříme celou řadu letních dnů
Lucina
Tady funí fest, na vítr je spoleh, v poledne mi byla v tričku ve stínu normálně zima, je těsně pod 23 a víc to nedá, jinak ale parádně jasno, půda už dost praská a volné záhony jsou suché jak troud, předpověď vypadá dobře, když nebude opravdu pod 20 dalších 14 dní, tak budu chrochtat blahem.
hellercz, swan1
Ochlazení je již kompletně pryč a naopak to vypadá krom soboty na hezký letní týden. Ovšem ani ta sobota není úplně jistá, jelikož ráno bylo na sobotu kolem 26°C a polojasno. Kdyby ten příští týden takto vyšel, bylo by to ideální, ochlazení bych vítal až tak na začátku října.
Zajímavá situace nastala v roce 2006, kdy září bylo teplejší než srpen: https://www.in-pocasi.cz/archiv/praha_libus/?&... . Letos stejnou situaci nelze zatím zcela vyloučit.
swan1
U nás klasika +8 a při zemi +6, takže pořád hnus, ale rychle to šlo nahoru a nyní cca. 24, takže naprostá pecka, vítr je znát, ale při té jasné obloze je to skoro plus, že člověk není hned splavenej, víkend sice přibude oblačnosti, ale zase nebude vítr, 2 st. chladněji v maximech klidně oželím, když bude v noci o 6 tepleji, tak je to přece bezva. Nejhezčí den mi připadá že bude zítřek, hlavně díky slabšímu větru. Bohužel v dohledu za týden už jsou nezadržitelně chladnější dny, ale co už.
Karel83
Souhlas. U nás dneska první letní den a noci jsou dost chladné. Odchylka od normálu mi zatím vychází 0,9°C, ovšem to je porovnání dosavadního průměru za 8 dní vs. celoměsíční průměr. Ten je samozřejmě nižší než je normál pro první dekádu. V podstatě bude stačit jedno silnější ochlazení a září bude u nás zcela v normálu.
Stranik
Nemám ani letní den, ale příští týden ST nebo ČT vypadá na 25 a co je hlavní, tak v noci se čeká 16, na půlku září pecka. Říjen může být 15-20, listopad 10-15, prosinec 5-10, leden 0-5 a v únoru může konečně pořádně nasněžit, takhle to letos plánuju, někdo proti?
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.