Oblohu na řadě míst Evropy zbarvil do žluta písek ze Sahary, který se aktuálně nad Evropu ve větším množství dostává. Nad jižní polovinu Evropy totiž proniká vzduch ze Sahary, zatímco v severní polovině je ledový vzduch ze Sibiře.... Více >>
Ahoj lidi, nemá někdo z vás představu o tom, odkud k nám v noci doletěl písek společně se sněhem?U nás na Stochově je svrchní vrstva sněhu cca 2cm krásně oranžová, spodní večerní je bílá.Jen by mně zajímalo,jak je tomu u Vás, díky...
Tak to leccos vysvětluje. Včera jsem celý den jezdil autem a přemýšlel jak je možné že prší bláto ? Úplně hnědé kapky. Myslel jsem, že déšť třeba sráží kouř z kotlů.. a ono písek ze sahary.
palma Stalo by za to zkusit zvazit kolik toho je v litru. - po vysuseni. Tipuju ze pro celou CR by to mohlo delat radove tuny materialu. Mame plosne pohnojeno
Kdyz jsem rano skrabal tu prisernou ledovku z auta, hned jsem poznal, ze to oranzove v ledu nejsou saze z kominu. Na Sahare musel byt poradny vichr, ze to zvedlo tolik pisku. Ale je to hezka rarita a je videt, ze se v pocasi porad neco deje
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.