Sněhobílé Vánoce se v posledních letech staly zcela výjimečnou událostí a sněhu je po celé Evropě každoročně velmi málo. Letošní rok nebude tvořit výjimku. Na Boží hod k nám sice začne proudit chladný vzduch od severozápadu a vyskytnou se sněhové přeháňky.... Více >>
Snih už bývá pomalu vzácností na stedry den i na horách. Jsem zvědav jak to tady bude vypadat za 10 let. Muj názor vánoce se sněhem na horách cca 1x za 5 let. Nižší polohy bez šance....
In-počasí Chci vás upozornit máte tam malou chybičku běz místo bez tak ono už i na horách nebude na Štědrý den sníh, to ještě nikdy nepamatuji naopak bylo často plno sněhu i v nížinách a za chvíli cca za 10 let bude obecně sníh na Vánoce raritou, bude pouze technický možná ani to ne
Tutugon přitom by stačil trochu lepší pulsní laser na dronu a mohl bych si spustit slabé sněžení nebo přemrzlé mrholení, odkud by se mi líbilo, v časech častých mlh a inverzí by to mohlo být docela zajímavé řešení, jen bych na to asi povolení nedostal no, docela by mě zajímala i úplně obyčejná dýmovnice z jodidu stříbrného, jen bych asi v tý mlze nic neviděl, ale mohlo by to fungovat, na dronu meteočidla, které vám pošlou status o vhodných podmínkách a šlo by se na to, žádná střelba od boku.
Na.Guru Tak jsme na 3°C. To je méně než dávají všechny modely a dokonce o 1 stupeň méně než dává nejvíc optimistický Aladin. Odpoledne začne sypat. Jiná možnost není
ROFA Ráno chvíli solidně pršelo a ochladilo se i dole na 6°C. Na Klínovci už mrzne, takže tam něco během dneška jistě napadne. Na hlavním hřebenu ale po celý den ještě sněžit nebude (můj odhad).
A sněží bez ustání. Že to dosud dalo jen 2cm se ani nechce věřit. Vánoční atmosféru to sice podpořilo, ale na první běžky to stále nestačí. Uvidíme v dalších dnech.
ROFA No ona ta fronta byla naprosto srážkově nevýrazná. Pamatuji fronty, kdy takto v zimním období po teplu přešla lajna třeba s úhrnem 4-6 mm a několika blesky.
F4 Ale chvilku pršelo pěkně on to byl jenom takový úzký páseček takže déšť trval jen 20 min, jinak na konci se jsem viděl trochu i mokré vločky mezi kapkami a teď už je jen 1 stupeň, ochladilo se docela dost ale už beze srážek uvidíme co ráno
Aktualne zatazeno, +0,5stC, lezi snehovy poprasek.. Zadna hitparáda teda zatim. Snad nejakej ten cm jeste pres den pripadne. Edit: Opet zacalo snezit a tak zimni atmosfera prece jen na svatky vanocni je, parada!
Obyvatelům JZ Čech můžeme my nejenom na JM pouze a tiše závidět. Tady jsou pouze +2, ale dle Aladina se odpo můžeme těšit na +4 a tam dole i na více. Dokonce hrozí, že v noci nebude mrznout.
Nu ale což, ale nevadí, pak příjde inverze a napadne i něco tady.