Diskuse o počasí V závěru týdne se výrazně ochladí, v nejvyšších horských polohách bude i sněžit
No bude to zajímavé dokonce jsem se podíval na výhled pro pár lokalit na Vysočině a vidím i možnost sněhu dokonce i v Jihlavě tam je na nedělní ráno 2 stupně a déšť se sněhem uvidíme každopádně je jisté že přejdeme z babího léta do škaredého podzimu spíš by se to hodilo na listopad to bude mít F4 radost ale já moc ne nějaké to pěkné počasí bych si ještě chtěl užít zrovna bude ten státní svátek tak proč by nemohlo být ještě teplo a slunečno
Ach ty média podle nich máme zapadnout a přečtěte si ty diskuse fakt vtipný to je https://www.novinky.cz/pocasi/clanek/metr-snehu-a-...
Na hraničním hřebenu Šumavy těch 20-30cm vyloučených není. Samozřejmě situace je daleko, bude záležet na každé desetině stupně, ale od 1150-1200m.n.m. to může být hodně zajímavé
Hody
Oni tam samozřejmě nemůžou napálit jako samozřejmost, že tam napadne čtvrt metru, protože si chtějí zachovat nějakou úroveň a důstojnost. Já jen pokuazuji na to, že to vyloučené úplně není. Sám jsem zvědavý na nedělní ráno
vojta-černošice
Jak to přesně dopadne v tomto časovém horizontu samozřejmě jisté není, ale musím se zastat tvůrce té předpovědi. Jistě jim nejde o to někde ubírat nebo něco nenapálit. Když se podíváte za jakých podmínek bude ten sníh padat je jasné, že bude průběžně odtávat. Nějaké hodinové či dokonce několikadenní součty nic neříkají o reálném stavu. Podklad bude vzhledem k předchozímu rázu počasí značně prohřátý. Navíc ani podle těch modelů se nebude jednat o čisté sněžení.
vojta-černošice
To je pravda, dneska nám tu napálili, že máme mít +20.. bylo +24.. jestli to bude takhle haprovat jako dosud skoro celý měsíc (denní odchylka vůči předpovědi okolo +3 stupně, tak to ochlazení v klidu akceptuji).. . Nicméně je pravda, že to tam v Alpách dávalo i přes 200 mm srážek v podobě vody.. čili ten metr těžkého sněhu by to dalo klidně... ovšem to nebezpečí lavin následně, by taky asi bylo..takže možná méně bude lépe..
Tak u nás se právě rozhoduje mezi věrohodností předpovědi jednotlivých modelů. Tak jako už obvykle se za podobných situací se začínáme přiklánět k Aladinovi. Nad ránem i dopoledne by mohlo sněžit. To že by se někde sníh mohl chvíli udržet a to včetně hřebenu, bych ale nedoufal.
Frnda
No, den ne, ale přes den jo, takže v noci klidně bude +6 a přes den těch +23.. a furt to pak dá třeba ten průměr přes těch +13.., ale nechci se hádat,každý má "teplo" nastaveno jinak, já dneska šel po městě v krátkym triku, džínách a sandálech a místní na mne koukali ze svých dvouvrstvých tepláků značně překvapeně, nicméně pocitově mě bylo teplo.. akorát pak ten déšť mne utvrdil v tom, že tu mikinu jsem si měl vzít s sebou... Zítra už to neriskuju..
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.