Diskuse o počasí Blíží se další tropy, rychle je ovšem ukončí i velmi silné bouřky
Dnes již druhá bouřka.Tentokrát ji doprovázel i silnější vítr a menší krupky,ale bylo jich velmi málo.Při druhé bouřce spadlo dalších 12,5mm a celkově tedy za dnešek 27mm.Sucho je definitivně pryč.
https://www.youtube.com/watch?v=sn7ub9x_lNQ
Predators2
Dobře vám tam napršelo ach jo u nás 0,0 mm těch pár kapek nepočítám poslední dobou se nám srážky vyhýbají zatímco v červnu naše lokalita srážky přitahovala těch 230 mm byl rekord na to nikdy nezapomenu teď zatím máme 80 mm za srpen, snad se dostaneme aspoň přes tu 100
Ondra83
Také jsem se pobavil. No úplně strašné sucho jako na SZ tu ale není. Na okrajích Prahy je tráva v parcích celkem zelená - Ladronka, Stromovka, Libeň apod.
Predators2
U nás tedy sucho rozhodně nekončí. Sice dnes spadly 2 mm, ale je to málo malinko. Vkládám naději na konec týdne.
Tady jsou srážkové úhrny za 24 hodin a detektor blesků.
To je osvěžující ráno a dnes zapadá slunce přesně ve 20:00 a už je na obzoru těsně pod 14 hodin, sláva. Středa nakonec nevypadá vůbec hrozivě, jak to nejprve vypadalo, naopak mě trochu děsí ZASE pátek ale třeba už začne večer pršet. Ta TN vypadá moc dobře pro Z půlku Čech a už je tam několikátý výstup, tak snad to vyjde a někam na poslední chvíli neuhne. To by bylo totiž přesně to nejlepší rozdělení republiky z hlediska počasí - na Z od Prahy zataženo, chladno a déšť i vydatnější a na V od ní slunce, pár mraků a vysoké teploty, po kterých tam někteří tak prahnou, tak se jim to třeba splní. Možná ta fronta z 22.8. opravdu znamená prolomení toho suchého prokletí přinejmenším v letošním roce.
Lucina
Však joo, jeden výstup je fajn, další už méně (opět podotýkám z mého pohledu). Poslední 2 situace (ať už výstraha pšed velmi silnýma bouřkama, ze které nebylo ve finále nic, nebo nečekaný vytrvalý déšť zase naopak) nějak nevyšly no
Ondra83
Dnešní noc ještě kupodivu nebyla nijak studená, stanice mi neukázala méně, jak 16. A vstával jsem už do 17. Musím si furt pomáhat mobilní klimou, jinak bych měl 26 taky a večerní a noční větrání nepomáhá a na mě je to hodně ale to stejně nikoho nezajímá a je to můj problém
hellercz
S tím středem TN se stále dost hýbe. Teď to zase vypadá, že Z bude mít spíše chladněji ale taky méně srážek (v pátek i sobotu) než to vypadalo ráno a včera. Ideální by bylo, aby střed TN přešel někde v pásu Klatovy - Louny - Liberec, pak to bude srážkově super. A vytrvale deštivá sobota by pro mě byla spása. Suma sumárum, ještě je asi brzy polemizovat, ve čtvrtek už bude jasněji.
igor127
Ano, situace vypadá hodně zajímavě. Jako vždy je ale otázkou, kdo z ní vzejde nejlépe - chladno a sucho/teplo a deštivo/vedro a sucho/chladno a deštivo? Já doufám v poslední možnost. Je to jedinečná šance, aby se Z a SZ trochu prolil vodou, tak snad to konečně vyjde.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.