F4 Cosmo dava nejvic sem k nam, ale to se nestane.. Tu vlnku by mely v noci zesilit a v podstate vyrobit Krusne, tedy navetrna nemecka strana.. Treba to k vam z nich sleze dolu, jako minule na TF..
Tak dobrý.. probudil jsem se do deště, dalších 5,5mm už spadlo a furt hezky leje.. jen tak dál,, k tomu dodávám, že venku je + 11, a to je v současné chvíli vše, těším se na další vejšlap na houby..
Dívám se na radar a je to přes půl republiky, ale tak jedno je jisté - na zahradě u Yurriho, ale jenom nad jeho zahradou, bude srážkový stín a pršet tam nebude a bude sucho jak na Sahaře
Norain Ještě jste zapomněl na DAWEho, tam budou tropy..Jinak do 6.6. ním to tu maluje dalších 35mm srážek, tak snad něco bude, prý je tohle období předčasný Medard, co dorazil, a také prý tím pádem skončí dříve.. čili jsem zvědav jak bude někdy po polovině června, kdyby se Medard protahnul, tak by to taky nebylo špatný.. ale to bych chtěl asi už moc, za mne, spokojenost..
Je to napinave.. Momentalne za dnesek 2,5 mm, celkem za kveten 99,5mm. Pul mmetrik chybi do famoznich 100mm Fronta finito, bylo to kratke a ne moc vyzivne.. Od Sz jdou jeste prehanky a nad Ceskym lesem zacinaji oranzovet..tak snad me tu jeste neco trefi..I kdyz spis to zustane na hrbetu Sumavy..
Norain Kape i tady v MB, ale zahradu mám 3 km na JV a fakt jsou ty rozdíly poznat, uvidíme kolik to dá, zatím sotva na kaluže, včera bylo na 1. cyklovýlet luxusně, ještě začnu mít nakonec rád chladnější počasí.
Tahle fronta to byla spis parodie na frontu. Jeste vecernim vystupem hlasil aladin celodenni lehke poprchavani s kumulovanymi uhrny kolem deseti mm. Skutecnost je takova, ze v devet hodin rano bylo vymalovano, se skutecnym uhrnem 2,5mm.
Za mě parádní fronta, opět se do oblasti středních Čech strefily pěkné úhrny a nám to dalo 7,3 mm v hezkém, zahradnickém dešti, dost vody se navíc dostalo hlouběji, protože země byla od posledního deště v neděli stále vlhká. Další srážky jsou ve výhledu, stejně jako příjemné teploty, žádné hice nebo velká chladna se zatím nechystají, navíc by v příštím týdnu konečně mohlo začít více bouřit, supr.
A jen tak mimochodem, pokud do konce května naprší alespoň 5,8 mm, tak s dostaneme nad magickou hranici 100 mm za měsíc, to by bylo fakt parádní. Naposledy napršelo více jak 100 mm za měsíc v červnu 2018, v květnu to bylo naposledy v roce 2013.
jack U vás se čeká na bouřky po oteplení z Rakouska nebo Slovenska, já mám letos zatím 1 hodně vzdálenou bouřku, jinak nikde nic, teď z Čech přece jen pruh deště dorazil, při +9 to ale není nic příjemného, květen bude tady srážkově průměrný.
Panove myslite, ze Praha ma pro dnesek dost? Chtel bych jit sekat travu, ale nejsem si teda moc jistej, ze to slunce, co ted vykouklo po te ranni apokalypse, vydrzi.. Vikend vypada zase na potopu...
Přesně dle očekávání, střed a jih Čech si opět užily jako už letos po x-té. Přeháňky od severu to už nezachrání. O nedělním dešti také pochybuji. Nad 40 mm za měsíc se tedy asi opravdu nedostaneme a dopadne to vlastně ještě hůře než loni. Alespoň, že teploty jsou fajn.