Diskuse o počasí Před námi je ustálené počasí, významnější srážky až o víkendu
Tento rok je málo bouřek. V květnu často bývají slušné bouřky, letos zatím nic.
Dokud bude převažovat SZ, S a SV proudění, tak to tak zůstane.
Alejandro.Marquéz
Přesně letos zatím hrůza, za celý letošní rok u mě na zahradě ani 1 srážka nad 10 mm, zatím se pohybujeme v květnu v součtu kolem 30 mm na mnoha místech okresu, ani v loňském roce nás netrefila žádná bouřka, takže takovou neúrodu v ovocném sadu nepamatuju, letos to zatím vypadá ještě hůř, duben tady v okrese byl většinou mezi 20 a 25 mm, stejně jako březen, přitom střední poloha, za poslední 3 důležité měsíce jsem na cca. 75 mm, to je hnus.
Straky
S tim trolem bych byl opatrnej pane Suchy http://prntscr.com/sl0i20
9 mokrejch z 20 a kolem tech srazek to bejva zatazene a vlhke.. Takze ano, jsem za slunecnej den rad.
Frnda
Opravdu mokrej tam vidim jeden jedinej den, pak dva, tri, kdy trochu sprchlo..a jinak nuly nebo jedna- dve desetinka..
Hele, nekdo ma rad teplo a je mu u řiti ze krajina trpi suchem, a tak toho slunce ma furt malo..
Jini vnimaji, ze je vody malo a slunecnych dnu od zacatku roku nebyvale mnoho.. Tot vse.
Straky
No, snad se to povede. Trochu modely přidávají ale Aladin nám pořád tolik nepřeje a to sobotní hlavní pásmo dává jižněji. Páteční dává naopak taky jižněji, což je zase pro nás lepší a neodehraje se to všechno v Polsku. Kdyby to dalo 20 mm, tak to bude zázrak. Každopádně je důležité, že jsou teploty normální, chvílemi nižší hlavně po ránu.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.