Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Dnes opět mlhy a nízká oblačnost, zítra se od severozápadu rozprší

Diskuse o počasí Koronavirus intenzivně zasahuje oblasti s výrazným znečištěním ovzduší

419
# 10.03.2021, 15:15

ota
Tak do takových věcí především nemá co mluvit vůbec, pokud to projde evropskou schvalovačkou, pak to bude o.k. Ovšem pak bych se bál, že to bude chtít jen pár občanů, hlavně vzhledem k probíhající antipropagandě.

53
# 10.03.2021, 15:25

Tak ohledně zájmu očkování je to dle průzkumů mezi 65-70%. Dokonce i Sputnik dopadl dobře mezi ostatními vzorky. Ta antipropaganda nefunguje a navíc každý, kdo má pochopení pro zdravotnictví, tak se nechá očkovat.. Jen skupina kolem Volného musí plácat nesmysly a vědomě lhát, ale jak jsem psal, tak ta antipropaganda již nefunguje a buďme rádi za to, že máme vůbec možnost mít vakcíny a takový výběr.

305
# 11.03.2021, 02:48

Spíš mě zajímá, proč není vláda hromadně zažalovaná s podezřením ze zanedbání povinnosti úřední osoby s následkem smrti tisíců lidí ve 3. lednové vlně, Blatný tenkrát přece vyhlásil, že cílem je setkávání lidí před Vánoci, všechna opatření směřovala do té doby i potom právě na omezení tohoto setkávání a to výslovně. Souvislost tohoto rozhodnutí vlády s nadúmrtími je podle mě už dnes nezpochybnitelná, Němec a jemu podobní právníci řešili prodloužení NS a podobné kraviny, které si vláda samozřejmě obhájí, ptám se proč nešli do tohoto případu, nebál bych se obvinění z vraždy a dokonce úmyslného, musel přeci vědět, že tím zabije mraky lidí, na následky tohoto rozvolnění už upozorňovali v době vyhlášení snad úplně všichni, to jako přejdete mávnutím ruky? To si děláte legraci? No a vláda rozhoduje jako kolektivní orgán, takže zažalovat úplně všechny, co jsou pod to rozvolnění podepsáni, tohle podat by snad zvládl i nějakej koncipient po škole.

ota
2430
# 11.03.2021, 11:19

Yurri
Jako koncipient úplně nesouhlasím.:D Vzhledem k tomu, že se bavíme o trestním právu, můžete podat tak maximálně trestní oznámení. Stíhat už to musí státní zástupce. A i podle jejich vyjádření, tam trestní odpovědnost nebude. Spíš by možná měla šanci civilní žaloba nějakého konkrétního člověka, který onemocněl a třeba má trvalé následky, ale upřímně ani to by podle mě spíš nedopadlo. Já věřím, že snad příští volby budou ten nejlepší soud pro tuhle strašnou vládu...

305
# 11.03.2021, 11:44

ota
No a podle mě to je trestní odpovědnost jak vyšitá, můžeme lavírovat jestli úmyslná nebo nedbalostní, každopádně nebezpečnost vysoká, následky též, souvislost s rozhodnutím více než zřejmá, co chcete víc, kudlu nebo kulku či rovnou pistoli, tou je přece to rozhodnutí, nemohl přece čekat, ze počet mrtvých klesne, naopak věděl, že ne a bylo mu to šumák chápeme? Ten zájem na ochraně veřejného zdraví je právě postaven NS na piedestal a není to tudíž jen administrativní politický akt, ale akt vyvozující z jeho porušení i trestněprávní odpovědnost, tohle je bezprecedentní doba, žádná suchá úředničina, kde žijete, už by to chtělo, aby si to i soudci uvědomili.

ota
2430
# 11.03.2021, 12:07

Yurri
Já vás chápu a vlastně i souhlasím. Jenže, trestní stíhání můžou vést jen státní zástupci a ti řekli, že tam trestní odpovědnost není. A tím pádem je trestní stíhání nereálné. Mimochodem vražda nepřipadá v úvahu ani náhodou, podle §140 Tz tam musí být úmysl a ten tam byl těžko. Mohlo by jít o usmrcení z nedbalosti, ale i ty nedbalost musí být dána porušením nějaké formy pravidel. Podle mě by to dokázal vyvrátit každý trochu schopný právník tím, že se ta situace nedala předvídat, odborníci nebyli jednotní, je to nová věc atd...Edit: Kdybych měl hájit vládu, tak bych ještě dodal, že každý občan je buď plně svéprávný a tudíž sám za sebe odpovědný nebo má zákonného zástupce či opatrovníka, kteří za něj rozhodují. A je na nich jestli půjdou do hospody, kina nebo třeba na demonstraci. A vládní opatření už jsou jen něco navíc. Jinak řečeno, těch argumentů proč není vláda trestně odpovědná by se dalo najít spoustu. Naopak politická zodpovědnost tam podle mě je obrovská a měli by za to zaplatit.

305
# 11.03.2021, 13:36

ota
Oni ji tam nevidí, protože nejsou zvyklí ji tam vidět, na zcela novou situaci je ale třeba pohlížet zcela jinou optikou, v době tisíců zbytečně mrtvých navíc zcela jistě mnohem přísnější nebo to zase vyšumí do ztracena, jako všechno v tomhle státě, osobně bych šel i po komunistech, určitě měla být tahle strana postavena mimo zákon atd., mám proto sakra pádné důvody, nikoliv osobní pomstu, ale to je na jinou dlouhou debatu.

305
# 11.03.2021, 13:46

ota
Vy Blatného znáte? Nezná ho nikdo, naschvál umožnil setkávání=tisíce mrtvých navíc, to je bez debat a chtěl to a veřejně to deklaroval, tzn. podle mě jasný úmysl, až by se obhajoval, že chtěl lidem ulevit, tak bych se mu vysmál, tohle není předvolební agitačka, ale téměř válečný stav, jo vemena by tohle opravdu neměla řídit.

ota
2430
# 11.03.2021, 15:03

Yurri
Neznám ho a co ho k tomu vedlo netuším, ale i přesto si myslím, že se to dá obhájit tím, že on to setkávání nenařídil a každý je odpovědný sám za sebe...Co se týče komunistů, tak v tom s váma naprosto souhlasím.

34
# 11.03.2021, 22:22

charlie
Anketa 1000 lidí, navíc dost zavádějící. Kdyby se ptali mě, také bych své odpovědi ve svůj prospěch trochu vylepšil a dělal bych uvědomělého a svědomitého. To jsou opravdu směrodatná data :D
Hodně lidí už na to peče, mají toho dost. Chtějí prostě žít a normálně fungovat a vzhledem k tomu, že koronavirus není pro 98% populace vážnější problém, tak se jim nelze divit.

81
# 11.03.2021, 22:38

Na.Guru
Jistě, ovšem stejně se chovají lidé v zahraničí.
Ikdyž chtějí lidé už normálně fungovat, lockdown a pandemický zákon to nedovolují.
Přidávají se k tomu výhrůžky zaměstnavatelů vyhazovem, vytýkací dopisy kvůli testování, které svou nepřesnosti neodhalí vůbec nic.
Místo, aby společnost byla vedená k vyššímu pohybu, zdravějšímu stravování, otužování atd., je tlačená k přesnému opaku.

34
# 11.03.2021, 22:52

charlie
Nikdy jsem nebyl moc na konspirační teorie, ale tohle mi přijde jako, že se toho někteří snaží zneužít ve svůj prospěch a prosazení svých zájmů ("new world order", "great reset"?)
Příklad: tlaky na to ať lidé platí bezhotovostně, protože se prej po bankovkách může přenášet koronavirus. No, zjistilo se, že sice teoreticky může, ale riziko je nízké. https://www.hindustantimes.com/world-news/worried-...
Hotovost se ale nelíbí "mocipánům" již dlouhodobě, neboť je anonymní, umožňuje šedou ekonomiku a při placení po sobě nezanecháváte digitální stopu - velmi cenná data (kdo platil, co si kupoval, kdy přesně to bylo, kolik to stálo a kde to bylo). Koronavirus tedy evidentně slouží jako záminka k popohnání trendu ústupu od hotovosti.
Otázka je, zda to je celé plán či improvizace ve smyslu, jak z toho něco vytřískat.

81
# 11.03.2021, 23:02

Na.Guru
S tím nelze jinak, než souhlasit a přikláním se k plánu.

43
# 12.03.2021, 00:34

Na.Guru
Takhle nefunguje reklama na internetu ani placení kartou :D

419
# 12.03.2021, 08:59

Tak na Kladně už taky máme v nemocnici stav nouze..počítám, že tam strávím valnou část soboty a neděle, navozili nám tam fůra pacientů z jiných regionů...je plno..plus se množí případy viz. Odkaz..https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/seniorka...
Jo neskolil je virus, skolí je samota..:(

34
# 12.03.2021, 09:01

Mike11
V tomto bodě máte asi pravdu. Beru zpátky spojení platba kartou - reklama na netu. Nemám proto v tuto chvíli data k podložení. Spíše mám podezření na základě pozorování, že reklama na internetu je ovliněna např. tím, co si zadám jako cílovou destinaci do google map a kam pak jedu. Což také považuji za tristní.

305
# 12.03.2021, 11:33

Kdyby opravdu šlo o zdraví a dobrý zdravotní stav obyvatel, tak jezdím na ozdraváky a dovolené zadarmo každý rok, prostě jako bonus za pohyb, což není přece problém nastavit, ale ono se nechce, copak se na ty kauzy o proplacenejch dovolenejch doktorům zapomnělo? O tom to ve skutečnosti je, půlka těch lidí, co choděj do lékáren, tam vůbec nemusí, ale doktoři je poslali, ne se vyléčit, to by byl průser, ale stát se pěkně farmakonzumenty, ti důchodci jsou ještě rádi, že se jim někdo věnuje a ptá na jejich problémy a pokecají, tam je to prostě marný.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.