Diskuse o počasí Ve Zlíně spadlo během chvíle 83 mm srážek
Blesková povodeň zasáhla nedalekou obec Březnice. Takto to tam vypadalo: https://obec-breznice.rajce.idnes.cz/Bleskova_povo... - malý potůček se změnil v řeku a zaplavil spoustu domů.
Na.Guru
Taky to říkám pořád,než takovou paseku(nadělá to akorát víc škody jak užitku) raději ať je sucho,ale někteří jedinci se na ty tady třepou jak slepice na sopel mě v neděli práskl blesk přímo do baráku,odnesl to jen router ale vedle sousedi komplet spotřebiče v ""hajzlu""
jack
Haha, je to tak. Sucho je blbý hlavně pro rostliny, ale jinak na běžný fungování a práci venku nějak nevadí, na rozdíl od deště a bouřek, extrémního mokra či sněhu. Mě jenom překvapuje, že tu ještě nejsou komentáře ve stylu "závidím, já chci taky mít takhle zalito".
No opravdu nebylo o co stát... něco takového jsem dlouho neviděla.. škod hodně..Taky jsem čekala,že tu bude x komentářů jak nám to závidí všichni.. když se tak třepou na ty velké šílené bouřky ... Srážek sice hodně ale k čemu... akorát to napáchá škodu a ta vyschlá zem to stejně nemá šanci pobrat..
Melete nesmysli, rozhodně to není lepší než sucho, najednou sucho neni, tak měníte názory, nic není horsi než sucho. A jaké škody máte na mysli? Aspoň to tam vyplavilo myši a to, že se to nevsakne je taky nesmysl, minimálně 30% se vsakne, což je opět lepší než nějaký sucho u nás ikdyby spadlo 200mm, tak se stane úplný H.jelikoz jsme rovina.
logitech
Těm co to vyplavilo sklepy, obchodní domy, by s Vámi asi nesouhlasili
Myslím,že todle mluví za vše
https://www.facebook.com/udalostibrno/videos/41663...
Lucina
Tak když mám barák se sklepem i zahradou u potoka, se dá prostě čekat, že to bude 1x za čas zaplaveno, když to nenaruší statiku, tak bych nešířil paniku, hasiči vám půjčí vysoušeč nebo si koupíte osmodry a bramborám ta vlhkost bude nakonec svědčit, horší, když jsou škody na střeše.
Na.Guru
U mě v sadu by 80mm neudělalo škodu, už jsem takovou bouřku někdy v r. 1994 zažil, prošlo by to trochu lehce svažitým dvorem na chalupě, ale zahrada na rovině bez problému, nesmíte holt bydlet v dolíku, když jsem někde poprvé v údolí, tak první, co si říkám je, kudy by asi tekla voda a který baráky jsou jasný.
Yurri
No jo, to si nepamatuju, neb jsem ještě nebyl na světě. Tedy pokud to nebyl úplný konec toho roku Já přesně v ďolíku bydlím, takže pro mě jsou větším problémem právě ony masivnější srážky, než sucho, pokud není extrémní jako poslední roky. V tomto kontextu naštěstí, jde ale o suchou oblast, takže větší srážky, jak v podobě deště či sněhu tu nebývají. Maximum co jsem zažil bylo v roce 2014 v květnu a září, potok cca o 1,5 m nad svou běžnou úrovní. No a samozřejmě voda ve sklepě.
osmodry a jemu podobní jsou na 99 procent pěkný podvod... https://forum.tzb-info.cz/100350-vysusovani-zdiva-...
m_univ
To byl jenom příklad, aby postižení věděli, že s tím můžou něco dělat, efektivitu a účinnost nehodnotím, pač to doma nemám a naštěstí nepotřebuju, vysoušeč bych ale řekl, že funguje určitě dobře, stejně asi jako terénní úpravy, určitě bych se tím zabýval, kdybych v rizikové oblasti bydlel, řeším úplný opak, jak zadržet vodu na zahradě, třeba mřížkové nebo vaflové záhony, kde je půda s plodinami níže než bezplevelná cestička apod., nápadů je dost, jen ta realizace je pracná.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.