Diskuse o počasí Denní maxima kolem 20 °C, do Evropy pronikne chladný vzduch
Tak ochlazení už začalo. Včerejší maximum bylo už v 10 ráno, pak se zatáhlo kolem 13:15. Ochladilo se k 18 stupňům a na této teplotě to zůstalo celé odpoledne. Dnešní ranní minimum bylo 10 C. Nyní je zataženo a teplota pouze kolem 16 C. Teploty, které se očekávají na sv jsou už pro mě docela nepříjemné, protože jsem nezažil ty léta v 80. letech 20. stol. U nás budeme rádi za 21 C. Teploty, které se očekávají v Praze, Polabí nebo na jižní Moravě je naprosté optimum. Navíc s oblačnou oblohou a téměř bez deště. Víkend se jeví jako deštivý. Přístí týden už jsou náznaky výrazného oteplení až nad dlouhodobý normál. Otázka je jen jestli přijde 16.7, 18.7 nebo 20.7.
dawe
Tak tyto "média" neumí správně používat dlouhodobou předpověd od ČHMÚ. Ve které jsou znázorněné průměrné maxima v daných týdnech. A oni vidí průměr 27 C celý měsíc, tak řeknou ,že tropy nebudou. Ale to je stejný nesmysl jako 7.12 říct, že do Silvestra nepřijdou mrazy. Kdyby bylo 21.7 a napsaly tropy nebudou do konce července vzhledem k současné synoptice, tak se to dá pochopit. Ale rozhodně né 8.7 napsat tropy do konce července nebudou. Nejhorší je, že jim to lidé věří, a pak nadávají oficiálním organizacím, protože v jejich zdroji je ČHMÚ.
Ostrava má aktuálně 16 C a zataženo v 11 hodin dopoledne. Nezlobte se na mě, ale to je prostě v červenci málo.
Ondra83
A největší sranda je, jaké super tropy vždy dawe predikuje, a zdůraznujě, jak jeho oblast na to bude nejhůře z celé ČR, Pak dojdou ty tropy, Polabí, Poohří, Praha, Plzeň a jih Moravy trpí vedrem a u něj to sotva přešvihne 30, a jednou se to stěží dodrápe k 35...
I kdyby přišly v druhé půlce července vedra, tak by mi to nevadilo, teď si užívám příjemně chladného počasí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.