Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Další studená fronta, od severozápadu začne pršet, na horách vydatně sněžit

Diskuse o počasí Bouřky přinesly přes 35 000 blesků, v příštím týdnu hrozí ještě silnější

# 07.06.2019, 12:23

Včera se přes naše území přehnaly silné bouřky. Poprvé v letošním roce zasáhly velkou část území a způsobily tak i rozsáhlejší škody. Hasiči hlásili především zatopené sklepy domů. Naopak silný vítr většinou škody nezpůsoboval.... Více >>

# 07.06.2019, 14:50

Tak k nám na Valašsko ta zvlněná studená fronta dorazila až brzy ráno.
Konkrétně v Novém Hrozenkově na Vsetínsku se to přihnalo v 5:30 hod., ale bouřka spíše vzdálenější zhruba 6 km a hromy jenom z okolí. Vítr zesílil na čerstvý s nárazy do 15 m/s.
Ale nepršelo nějak extrémně, spíše slabě až mírně jen krátce a přechodně silněji. Víceméně takový slabý až mírnější zahradnický deštík. Srážky ustaly kolem 7 hodiny ranní. A celkově napršelo 8,7 mm.
Směrem k západu a jihozápadu pršelo o hodně více. Hovězí, Huslenky, Zděchov od 12 do 20 mm, Vsetín 10,9 mm a i nahoře Kohútka dala 11,5 mm.
Naopak východně, severovýchodně od nás směrem na Velké Karlovice spadlo srážek ještě méně než u nás. Maximálně od 2 do 6 mm.

Takže u nás ta fronta už nic moc. Ale to se dalo i čekat když to sem přišlo až takhle k ránu, že to už bude slábnout a nebude to ono.
Mnohem silnější bouřky s přívalovými srážkami i kroupami jsme tu měli v úterý a ve středu 4.6. a 5.6.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.