Ochladilo se na 12°C, což mi vůbec nevadí. Hlavní,ale je,že teď začalo pršet, teda spíš mrholí,ale i tak, nádherný pohled...jsem zvědavá, jestli jím vyjde, ten sníh na pátek
Nevadí, na rozkvetlé keře jsem si připravil termopytle, pod meruňku frknu vědra, případně fukar, ostatní přežije, teď ještě aby byla nějaká ta kapka vody a budu spokojenej.
No já vidím jedinou výhodu, že ten výkyv do chladu bude týden před Velikonocema, takže pak bude parádně. Dnes jsem okopával stromky a keře a jsem plnej prachu, úplný pískoviště, situace se suchem se rychle zhoršuje, tráva je úplně řídká a 5mm jen zasyčí, pomůže jedině nad 10mm, zalévám každý den a zásoby se rychle tenčí.
Yurri Naprostý souhlas, počasí k ničemu. Beze srážek, silný vysušující vítr, zima z rizikem poškození úrody. Tak nějak doufám v teplejší počasí s pořádným slejvákem, ale obávám se, že to je nereálné přání. I meteorologické modely ve výhledu nějaké smysluplné srážky ani nenaznačují.
Tak včera přeháňka pokropila jen chodníky. Dnes už je ochlazení citelnější, bohužel za to může i ten hrozný Srážky už nám ubrali. Jen ten hrozný bude snad pořád.. kdy už toto skončí
Lucina Nepotěší ani příští týden, měl by se tu změnit název na "v příštím týdnu se má prudce oteplit až na +23"... to je pane houpačka jak na Matějské pouti, pokud to tak bude, je to masakr, navíc bez deště..
palma No právě, pořád jen šílený , déšť skoro žádný a teploty jako dalo se to čekat v dubnu, aprílové počasí. Ale už mě to nebaví pořád nahoru a dolů s a
Lucina Co mě už fakt neskutečně ""sere""je ten hnusný který tady ve východní části republiky fouká neustále nechápu to a ty srážky sobota 5,5 mm a včera sotva 2 mm jsou dávno vyfoukány a další v nedohlednu
jack No práááávě ten je nechutný, otravný a je pořád hlavně.Fuj... Teploty 12 nebo 20 mi nevadí. Ochlazení na 5 je sice mazec, pořád vše lepší než pořád dokola
Tady je kombinace. Jednak to pokaždé vypadalo, že sprchne a ve finále spadlo tak 5 kapek a prd. Do toho silný a dosti chladný vítr, mi přijde pocitově, jakoby venku mrzlo a mělo každou chvílí sněžit Krásný poslední záchvěv zimy před nástupem nekonečných suchých veder
Lucina Tak tak, ty nižší teploty by nevadily nebýt toho větru, i kdyby něco napršelo, tak je to hned pryč. Docela mě překvapuje že tak fouká i u vás. Tady na hraně moravské brány a hornomoravského úvalu, je to s větrem fakt hnus i díky orografii, ale že je to tak hrozné i jinde na Moravě... Ty skoky v teplotách by mi taky nijak nevadily pokud by i pršelo, jenže teplota se změní klidně o 10 stupňů a je to na sucho bez deště, nechápu to počasí...
Tak noc na dnešek v pohodě v 5.00 bylo u nás +0,6, čili nad nulou, škody na zahradě nula, takže již z větším klidem očekávám sobotu a neděli, pak už je tu stoupající tendence a na Velikonoce hezkých květnových 20 nad nulou avíce...a nespadla ani kapka, po ránu bylai tráva bez rosy, což považuji za podivné.
Tak u nás již cca ve dvě ráno -6 a mrzlo až do dopoledne. Jelikož i u nás je příroda napřed...trochu se děsím dalších rán po víkendu, kd se má znovu vyjasňovat.
Úterý ráno celá republika -4 až 0, a to je ve 2 metrech, to bude hodně těsné, každopádně ten kdo má zaseto, musí přikrejt,za týden 20ky, tak to je masakr.
No počasí je opravdu studené. U nás ráno dokonce poletoval sníh, což už touto dobou tady není úpně běžné. Víc mě ale vadí ty předvídané mrazy. Meruňky kvetou, začínají i třešně, škody by mohly být docela nehezké.
Dnes u nás teplota v noci klesla na -4°C, kolem 2 hodiny ráno se zatáhlo a teplota se mírně zvedla. Přes den se krátce přehoupla do plusu na 0,1°C. Tím jsme těsně minuli ledový den. Dnešek bude druhý nejchladnější den za poslední více než 2 měsíce s průměrnou teplotou kolem -2°C. Pocitová teplota se díky čestvému vetru pohybuje od -8°C do -4°C.