Dnes docela silné přeháňky, ale zajímavé bude pondělí, ICON už teď ukazuje u nárazy větru kolem 100-120km/h. K tomu půjde fronta, střih větru by mohl být kolem 40m/s, cape*shear kolem 300(v Německu až kolem 500)m2/s2, to jsou pěkné hodnoty na začátek března, to by se už mohla i nějaká ta bouřka možná ukázat
Diskuse o počasí Jarní počasí, teploty překračují rekordních 15 °C
Tak věštba, že se ještě trochu ochladí mi nevyšla a nevyjde, to už je jasné, neb druhý týden v březnu bude v nížinách opravdu nad nulou i v noci, musíme si holt zvykat na jiný průběh počasí, trošku jsem se pozastavoval nad urputností těch, co tu stále opakovali, že mráz musí ještě přijít,že to tak prostě musí být, nu v noci asi ještě jo, celodení....., takže teď nezbývá než doufat, že na jaře nebude hned léto a v létě hned tropy. Ale stejně se těším, jak bude..
Krátké ochlazení právě dorazilo. Během rychlého poklesu teploty za posledních 30 minut napadly 3 cm sněhu.
https://www.in-pocasi.cz/meteostanice/stanice.php?...
Jo, i hmyzáci už se probudili, včely jednotlivě obletujou zahradu a kocour se ráno oklepal a spadlo z něj nacucaný klíště velký jako malá fazole, takže bacha, už vylezly. Jinak ránov 7.00 -1, teď už +4,3, jasno mírný větřík 4m/sec.jinovatka taje. A potvrzuji, svědí mne oči, což značí pyl a konkrétně z lísky, jehnědy mám u lesa 50m od baráku..
Ano musim vice nez souhlasit, take uz na sobe pozoruji svoji pylovou alergii, letos skutecne extremne brzy, ale co se da delat, pocasi je takove jake je. I proto si myslim, ze letos uz zadne vyrazne ochlazeni neprijde a zazijeme zkratka zimu bez vpadu ze SV, i to stava, zima jednoduse skoncila pred mesicem a tak to je. Ted jen at je na jara a v lete dostatek srazek, ale bohuzel tomu zatim nic nenasvedcuje.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.