Zachar Ja bych rekl, ze to ochlazeni spis dorazi ted v tydnu nez az o vikendu. U nas byla o vikendu modra obloha a cca 11°C, to bude i dnes, v dalsich dnech ale cekam ochlazeni nekam k 5-6°C, ve CT to zatim vypada i na silnejsi dest, takze tohle beru jako ochlazeni. Na vikend to zase vypada na zformovani mohutne tlakove vyse a teploty by mely nejspise zase vyletet nad 10°C, ale uvidime no...
ROFA Jo jo. Na horach at to taje pomalu to je jasne. Nemusi to nekdebzase vytopit pul vesnice. Ovsem co jsme si udelali to mame. A neni to jen vina 1 generace. Ovsem nakolik to ovlivnil vsechno jen clovek to je na dlouhou debatu.
Zachar No co jiného může nastat? Přeci ještě větší nápor hicu než na konci minulého týdne. Jako bych v tom neviděl loňský rok. Ochlazení o 3°C není ochlazení.
U nás to ukazuje pokles v následujících dnech z +11 na +9, to je minimální rozdíl, daný snad jen menším či absenujícím slunečním svitem v těch dnech, od soboty se to má zas hrnout nahoru, počítám, že nějaké chladno (ne asi mráz) už bude snad jen někdy v druhém týdnu v březnu, ale nic rozhodujícího už to nebude (hraju si na věštce)
Tak ochlazení se smrsklo na jeden den a to na sobotu a pak bude zase nadprůměrně teplo. Kolovrátek roku 2018 tedy letos začal mnohem dříve. Teplo bych i bral, ale kde jsou sakra nějaké srážky? Do startu jarní sezóny je potřeba dostatek vláhy jinak tu vše uschne na troud. Takže kéž by se probudil Atlantik a poslal sem nějakou pořádnou frontu, která rozrazí nadvládu TV nad střední Evropou.
Kdepak, dnes poslední solidní slunečný den, ale zase je ve stínu zamrzlo až do poledních hodin, s maximem budeme rádi odpoledne za +10 a další takový den bude možná až za týden a to ještě vůbec není jisté, sobota vypadá velmi chladně, ráno -5 a max. +4
Lucina Já budu tady rád za +10, je to ale opravdu jen díky slunci, s půdou se vůbec nedá pracovat, 2/3 dne je zmrzlá, trochu mě to štve, mohl jsem mít vypleveleno, na to ať je raději zataženo a bez nočních mrazů.
Lucina Lucina +4 není hodně na konec února. V Českých nížinách je dlouhodobý průměr pro poslední týden února v maximech na cca +5°C, takže je to teplota zcela normální.
Já bych rozhodně bral menší rozdíly teplot. Ráno mrzne a odpoledne je +13 to je extrém. Raději bych bral něco jako 7° max / 2° min a srážky. Ale bohužel žádné takové počasí alias oceánské proudění od západu na skladě v nejbližší době nebude.
Lucina -10°C je na konci února jako denní maximum možná ještě víc nenormální než +10°C, průměrná max. teplota je touhle dobou už celkem dost nad nulou. Jinak u nás tohle období nějak výjimečně teplé není, dlouho se tu drží mlhy, takže včera bylo v průměru jen 0,2°C a v předchozích dnech to bylo pod 2°C. I dnes mlha dlouho odolává v noci bylo - 5°C, teď je zatím 0, takže opravdu nic moc.
no jak kde včera tu bylo jasno a kolem +10 a to už je od pátku? Pořád všichni jen umíte vykládat o průměrech. Mě nic normálního jako +10 na unor nepřijde.