Diskuse o počasí Hory čekají přívaly sněhu, příští týden připadne půl metru
tak nevím,ale dříve bylo sněhu 3x tolik,technika takřka žádná a vše bylo v pohodě.Jasně,nebylo tolik aut a hlavně náklaďáků,ale i tak by se to v dnešní době mohlo zvládat lépe.Dole v Jablonci 50cm není ani náhodou,tady nahoře (+150m) je 41cm.
https://www.novinky.cz/domaci/494050-jablonec-vyhl...
Yurri
Ano, bude to trvat miliony let a vážně nemusíš mít strach.. i za dob dinosaurů bylo na Zemi tepleji než je nyní a to už je nějakých pár let, člověk se jednou stejně sám zničí a pokud ne, tak nás zničí za pár miliónů let třeba nějaký asteroid jako dinosaury a následně dostanou zase příležitost jiné živočišné druhy a pak až za cca 500 milionů let bude slunce tak v palbě, že už to tady bude moc hot, ale vážně se to nebude dít v řádu tisíců let!
honzis
No teď jsem někde četl, že životnost slunce je sice v polovině, ale z pohledu života na Zemi jsme v poslední fázi a zdaleka nebude čas na vývoj jiného vyššího druhu v příhodných podmínkách, určitě bych nepočítal s tím, že to bude na jinejch, je to konvenční iluzorní představa.
No zatím první bitvu o budoucnost bych viděl střet ekonomických zájmů s ekologickými. Není možné chtít snížit emise a zároveň tolerovat magory jako brazilského presidenta, ruskočínská zvěrstva na Sibiři, Monsanta či u nás Agroferty apod.,ta priorita musí bejt všude jasná, žádné deklarace, ale okamžité sankce všech i za cenu konfliktů, s těmi bych počítal.
Jinak v Jihlavě je tak 12-15cm, oblačno, nádhera.
Yurri
žádné deklarace, ale okamžité sankce všech i za cenu konfliktů, s těmi bych počítal.
No výborně, právě jste globální oteplování vyřešil - lidstvo se vyhubí v globálním (nejspíše jaderném) konfliktu a s sebou vezme drtivou část ekosystému! Nastane jaderná zima. I když ta už nebude nikoho zajímat, ani trápit... :cool
A to s tím Sluncem je taky perla! Podle současných poznatků (té samé vědy, která přišla s teorií globálního oteplování) bude Slunce ještě několik miliard let ve stejném stavu, velikosti a se stejnou úrovní záření, jako dnes. Ano, až se dostane do stavu rudého obra, pak pohltí nejspíš i Mars. Ale toho se bojíte proč? A proč se vlastně pořád něčeho bojíte?
Jackub
Tak o jaderném konfliktu mluvíte vy, měl jsem na mysli hybridní či konvenční zbraně, použití jaderného arzenálu ale nelze vyloučit nikdy, stačí když to spadne či bouchne díky omylnému lidskému faktoru, nic nového, ale je to jen lokální průšvih.
Jinak ale garantuju, že slunce nebude na stejné úrovni záření ani miliardy, ani miliony let, o tom nepochybujte.
Yurri
Je úplně jedno, jaký typ konfliktu jste Vy měl na mysli - podstatné je, že chcete "narovnání ekologických křivd" i za cenu konfliktů. A protože ekologické průšvihy jsou způsobeny spotřebou ve jménu blahobytu a moci, je nasnadě, jak by takový konflikt vypadal. Je tudíž přinejmenším pošetilé chtít napravit ekologii válkou. A i kdyby to nakrásně byly jen místní konflikty, to by vám ti, kterých se to dotkne, poděkovali! Běžte jim to navrhnout - čisté životní prostředí, ale až po válce!
O tom, že slunce se bude v astronomicky krátkém časovém horizontu významně měnit, pochybuji i nadále. Ale Vaše přesvědčení Vám brát nebudu, věřte si, čemu uznáte za vhodné. Já zase například na rozdíl od Vás nevěřím v zásadní vliv člověka na změnu klimatu. Ale zajímalo by mě, odkud čerpáte informace pro svou "sluneční teorii". Když mi dáte link, budu rád, zajímá mě to. Díky!
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.